Τετάρτη 13 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Πρωτοβουλίες συμπαράστασης σε πρόσφυγες και μετανάστες

Από παλιότερη διανομή υλικής βοήθειας στο Χέρσο Κιλκίς
Από παλιότερη διανομή υλικής βοήθειας στο Χέρσο Κιλκίς
Με έμπρακτη αλληλεγγύη, υλική βοήθεια στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν, μαζικές παρεμβάσεις και πολύμορφες πρωτοβουλίες ενάντια στην πολιτική που τους εγκλωβίζει στην Ελλάδα, σωματεία, Εργατικά Κέντρα και φορείς εκφράζουν τη συμπαράστασή τους σε μετανάστες και πρόσφυγες. Ενδεικτικά, ορισμένες από τις δράσεις που οργανώνονται τις επόμενες μέρες:

  • Σήμερα, Τετάρτη, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων θα παραδώσουν είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά, στις 11 π.μ., στην πύλη Ε1.
  • Συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς, αύριο Πέμπτη 14 Απρίλη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου. Στη διάρκεια της συναυλίας θα συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Στη συναυλία θα τραγουδήσουν αλφαβητικά οι: Γιώργος Αετόπουλος, Κώστας Καρμπάς, Λάμπρος Καύκουλας, Αλέκος Κυζιρίδης, Λεωνίδας Μουλαγιαννός, Βασίλης Πρατσινάκης, Νίκος Ταλέας, Μαρία Φραγκούλη. Θα παίξουν οι μουσικοί: Μιχάλης Καλαϊτζής - μπουζούκι, Αντώνης Κουμανδράκης - κιθάρα, Αρης Αλβανός - κιθάρα, Γιάννης Φιλιππουπολίτης - πιάνο, Μίλτος Τσαλιγόπουλος - κοντραμπάσο, Νίκος Ταλέας - ακορντεόν.
  • Κινητοποίηση ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που είναι υπεύθυνοι για τον ξεριζωμό χιλιάδων προσφύγων, με πορεία μέχρι το κέντρο κράτησης στη Μόρια, οργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο την Παρασκευή, στις 5 μ.μ., στην Παναγιούδα (πάρκινγκ). Η προσυγκέντρωση έχει οριστεί στις 4.15 μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς, απ' όπου οι διαδηλωτές θα αναχωρήσουν με το λεωφορείο της γραμμής για το σημείο της κινητοποίησης.
  • Συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Φυλής, την Κυριακή, στις 7 μ.μ., στο κλειστό γυμναστήριο Δροσούπολης. Στη διάρκεια της συναυλίας θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη υγιεινής και φάρμακα.

Τέλος, εκδήλωση για τα παιδιά με θέμα «Ζωγραφίζουμε για την Ειρήνη» οργάνωσε η Ομάδα Γυναικών Σταυρούπολης, στο 13ο Δημοτικό Σχολείο στην Τερψιθέα, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του Προσφυγικού και τους κινδύνους που συνεπάγονται για τους λαούς οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε συζήτηση με τους γονείς των παιδιών για τις αιτίες και τους υπεύθυνους που γεννούν τους πολέμους και την προσφυγιά, αλλά και εξαθλίωση στους λαούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ