Τετάρτη 13 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα όρια της κοροϊδίας...

Αφού γάνωσαν τα κεφάλια των ανθρώπων με αγωνία για το αν θα υπάρξει έγκαιρα συμφωνία με τους «εταίρους», χτες ανακοίνωσαν με περηφάνια ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι κυρίαρχη και σε αυτήν ανήκει η απόφαση για το πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι του μνημονίου» (δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου). Από κοντά, εκ των «εταίρων», ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με την «Αυγή», δήλωσε: «Είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουμε σε μια φιλική διευθέτηση. Δεν θα βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με μια κρίση στην Ελλάδα φέτος», προσθέτοντας ότι κανένας δεν απαιτεί η Ελλάδα να εφαρμόσει τα πάντα κατά γράμμα. Και καπάκι: «Βερολίνο: Θα υπάρξει συμφωνία και το ΔΝΤ θα μετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα» (πάλι από την «Αυγή»).

Προς τι, λοιπόν, το γάνωμα των προηγούμενων ημερών; Απλά η κυβέρνηση αξιοποίησε τις συνομιλίες για να επαναφέρει το γνωστό και δοκιμασμένο εκβιασμό ότι «υπάρχουν και χειρότερα», για να επιταχύνει την «αξιολόγηση», δηλαδή το νέο πακέτο μέτρων, και να εξωραΐσει το μνημόνιο που έχει υπογράψει με την ΕΕ.

Εχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο κοροϊδίας. Αυτοί, όμως, κάνουν τη δουλειά τους, την αστική τάξη εκπροσωπούν και για να έχουν το λαό στα γόνατα, έχουν κάνει ξανά και ξανά καθαρό ότι θα επιμείνουν έως το τέλος ότι «ο γάιδαρος πετάει». Το εργατικό - λαϊκό κίνημα οφείλει να δώσει την απάντησή του. Και να βάλει εμπόδια με την πάλη του στα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται στο Ασφαλιστικό, στο Φορολογικό, παντού. Και να ανοίξει το δρόμο για τη συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Καμιά αγωνία για τις διαπραγματεύσεις, οργάνωση της αντίστασης, όλα για την απεργία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρουραίοι(8/7/2020)
Απέναντι στον αντιλαϊκό συσχετισμό...(6/7/2019)
Για να κοιμάστε ήσυχοι!(2/9/2016)
Οι τύψεις...(5/3/2015)
Κανένας εφησυχασμός(2/10/2013)
Σινιάλο για επιτάχυνση των αντιδραστικών ανατροπών(12/7/2012)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org