Τετάρτη 13 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κυβέρνηση και ΕΕ φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί

Με τη νέα ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «κοινό σύστημα ασύλου» και τις αποφάσεις της ΕΕ, τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει και υλοποιεί, επικυρώνεται ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων σε άθλιες συνθήκες και προωθούνται περαιτέρω οι φυλακίσεις, οι απελάσεις, η «φαστ τρακ» απόρριψη των αιτήσεων ασύλου, επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία του ανέφερε τα παρακάτω:

«Η ΕΕ, μαζί με τους συμμάχους και τους ανταγωνιστές της, όπως αιματοκυλά τη Συρία, ανάλογα μεταχειρίζεται και τους πρόσφυγες, θύματα των βομβαρδισμών της.

"Πρόληψη της δευτερογενούς μετακίνησης" βαφτίζετε στις αποφάσεις σας τον εγκλωβισμό στις άθλιες συνθήκες της Ειδομένης και του Πειραιά. ΕΕ και ελληνική κυβέρνηση, με τις επικίνδυνες αποφάσεις σας, φέρετε ακέραιη την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την εμπλοκή ΜΚΟ που εσείς "χρυσώνετε".

Στη γλώσσα σας ως "ενεργή μεταναστευτική πολιτική" εννοείτε τη Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλίνου που ενισχύονται, τις φυλακίσεις, τις απελάσεις προσφύγων και μεταναστών. Με τη "φαστ τρακ" απόρριψη της πλειοψηφίας των αιτήσεων ασύλου, αποδέχεστε ελάχιστους, όσους έχουν τις προδιαγραφές που ζητούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για τα κέρδη τους.

Οι λαοί με την πάλη τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και με την αλληλεγγύη τους να επιβάλουν τερματισμό των άθλιων συνθηκών παραμονής των προσφύγων και την άμεση μεταφορά τους στις χώρες τελικού προορισμού τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ