Τετάρτη 13 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ
Κριτική με κοινή γραμμή και στην ίδια όχθη

Σε κοινή γραμμή κινείται η κριτική προς την κυβέρνηση - για την πορεία των παζαριών με τους εταίρους τους και πιστωτές στο εξωτερικό - της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, δείγμα κι αυτό των διεργασιών στο χώρο τους. Κριτική βεβαίως από την ίδια όχθη, του κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναφέρει: «Το "αύριο κλείνουμε την συμφωνία" έχει γίνει πια το πιο σύντομο ανέκδοτο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν διδάχθηκε ως φαίνεται από την καταστροφική εμπειρία του περασμένου καλοκαιριού. Συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση του προγράμματος, χωρίς στρατηγική, χωρίς σχέδιο (...) Η κυβέρνηση αντί να προτείνει διαρθρωτικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, προτείνει παρεμβάσεις εξοντωτικές για πολλές κοινωνικές τάξεις, και μέτρα που υπονομεύουν την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη».

Το δε Ποτάμι αναφέρει: «Η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν διδάχθηκε τίποτα από την περυσινή αποτυχημένη διαπραγμάτευσή της. Αφησε ξανά τον χρόνο να κυλήσει, δεν είχε κανένα σχέδιο και έφθασε να διαπραγματεύεται σε ασφυκτικά περιθώρια με την πλάτη στον τοίχο. Ακόμη και η κόντρα της με το ΔΝΤ, πέραν των επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων, το μόνο αποτέλεσμα που είχε ήταν να φέρει τους Ευρωπαίους εταίρους πιο κοντά στις θέσεις του Ταμείου και αποξένωσε τον μοναδικό σύμμαχο που είχαμε στο ζήτημα του χρέους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ