Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Διπλό «μπλόκο» σε πλειστηριασμούς και χαράτσια
  • Κινητοποίηση χτες σε υπουργείο Οικονομικών και Τράπεζα της Ελλάδας
  • Κλιμάκωση με νέα πανεργατική απεργία μόλις έρθει το Ασφαλιστικό

Εξω από την Τράπεζα της Ελλάδας
Εξω από την Τράπεζα της Ελλάδας
Διπλό «μπλόκο» στους πλειστηριασμούς και στα χαράτσια, έξω από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδας, έστησαν χτες εκατοντάδες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από εργατικά σωματεία, συλλόγους αυτοαπασχολουμένων και συλλόγους γυναικών της Αθήνας. Με μια φωνή απαίτησαν να μη βρεθεί «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» και δεσμεύτηκαν για συνέχιση του αγώνα και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με νέα πανελλαδική απεργία, όταν έρθουν τα αντιασφαλιστικά νομοσχέδια της κυβέρνησης.

«Κάτω τα χέρια από τα σπίτια μας», έγραφε το πανό της ΟΓΕ, «Τέρμα στα χαράτσια και τη φορολογία, να φορολογηθεί τώρα το μεγάλο κεφάλαιο», το πανό της ΠΑΣΕΒΕ, «Δεν έχουμε άλλο να πληρώνουμε», ήταν το σύνθημα της Ενωσης Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ. Για τουλάχιστον δύο ώρες, τα συνθήματα των συγκεντρωμένων ακούγονταν δυνατά στο χώρο γύρω από το υπουργείο της σκληρής φορολογίας, αποκάλυπταν το ταξικό περιεχόμενο αυτής της πολιτικής με το σύνθημα «Φόροι και ανεργία στους εργάτες, κέρδη και χλιδή στους κεφαλαιοκράτες».

Γυναίκες της ΟΓΕ και συνδικαλιστές μοίραζαν προκηρύξεις στους εκατοντάδες περαστικούς στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος και καλούσαν τα λαϊκά στρώματα να μην αποδεχτούν τη νέα ληστρική επίθεση της κυβέρνησης, να βγουν στον αγώνα και να παλέψουν.

Από τη συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών
Από τη συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών
Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, στην οδό Σταδίου, όπου διαδοχικά πήραν το λόγο εκπρόσωποι σωματείων και φορέων. «Δε θα αφήσουμε καμιά γυναίκα, κανένα λαϊκό νοικοκυριό στα νύχια των τραπεζιτών! Υψώνουμε το δικό μας τείχος: της λαϊκής οργάνωσης και αλληλεγγύης», τόνισε εκ μέρους της ΟΓΕ η Κάλι Πατούνα, μέλος του προεδρείου της Ομοσπονδίας.

«Ολοι στο δρόμο του αγώνα», ήταν το κάλεσμα που απηύθυνε ο Γιώργος Σαρρής, μέλος της διοίκησης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. «Μας κλείνουν τα μαγαζιά, μας παίρνουν και τα σπίτια», κατήγγειλε ο Νίκος Σταθάτος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιβλιοπωλών που μίλησε εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ. «Είμαστε σήμερα εδώ για να διαφυλάξουμε το δικαίωμα στην κατοικία», υπογράμμισε ο Λεωνίδας Γραμματικός, από το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας της Ελλάδας.

Το «παρών» των συνταξιούχων, που ετοιμάζονται για συγκέντρωση στις 26 Νοέμβρη, μετέφερε ο Νίκος Αβρηλιώνης, γραμματέας της Ενωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθήνας. «Οι πολιτικές που τσακίζουν τις σπουδές και τη μόρφωσή μας είναι οι ίδιες πολιτικές που απειλούν και το κεραμίδι κάτω από το οποίο ζουν οι οικογένειές μας», σημείωσε ο Παναγιώτης Στραβοπόδης από τη Γραμματεία Αττικής του ΜΑΣ.

Μεταξύ των δεκάδων σωματείων που παραβρέθηκαν στην κινητοποίηση, ήταν ο Σύλλογος Καθηγητών Ωδείων Αναγνωρισμένων και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Εθνική Λυρική Σκηνή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ