Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Η κυβέρνηση ποντάρει συστηματικά υπέρ του κεφαλαίου

Eurokinissi

Η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, απαντώντας στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει το δικό της μνημόνιο «καλύτερο» από τα άλλα δύο, τόνισε ότι είναι χειρότερο γιατί έρχεται σωρρευτικά στα δύο προηγούμενα μνημόνια των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση ποντάρει συστηματικά υπέρ του κεφαλαίου.

Οσον αφορά το άρθρο για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, επισήμανε: «Προστατεύετε, λέει, αυτούς που δεν μπορούν, έχετε και 100 εκατομμύρια, να πληρώνει το κράτος. Δεν μου λέτε, θα προστατευθεί το σπίτι κάποιου ο οποίος όντως μπαίνει σε αυτήν την κατηγορία, αν έχει και δάνειο ενυπόθηκο από κάρτα; Οχι. Εκεί μένει απροστάτευτος. Δεν θα το χάνει για τις 100 χιλιάδες που χρωστάει, θα το χάνει για τις 25 χιλιάδες που μπορεί να χρωστάει στην καταναλωτική κάρτα». Πρόσθεσε ακόμα ότι «τα τρία τέταρτα των Ελλήνων που έχουν μικρές επιχειρήσεις έχουν υποθηκεύσει τα σπίτια τους και τα σπίτια των παιδιών τους στην πραγματικότητα, που είναι πρώτες κατοικίες, για να κάνουν μία δουλειά. Αυτοί δεν προστατεύονται».

Και κατέληξε: «Από την ώρα που το σπίτι δεν είναι δημόσια λαϊκή κατοικία και ιδιοκτησία και είναι ιδιοκτησία πληρωμένη 48 χιλιάδες φορές στο κεφάλαιο, δεν προστατεύεται ούτε καν ως πρώτη ούτε ως έσχατη κατοικία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ