Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολύμορφες εκδηλώσεις για τα 97 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος

Από την πρόσκληση για την εκδήλωση της ΤΟ Μεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στις 29/11
Από την πρόσκληση για την εκδήλωση της ΤΟ Μεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στις 29/11
Πλήθος πολύμορφων εκδηλώσεων προετοιμάζεται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αττική προς τιμήν των 97 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματος.

Με πρωτοβουλίες, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εκθέσεις αρχειακού υλικού, συγκεντρώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις, αναδεικνύονται η ηρωική διαδρομή του ΚΚΕ, η έμπνευση που άσκησε και ασκεί η πρωτοπόρα ιδεολογία της εργατικής τάξης, η αντοχή των χιλιάδων κομμουνιστών και λαϊκών αγωνιστών που απορρέει από το δίκιο της πάλης για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Πρωτοβουλίες που ξεχωρίζουν

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις ξεχωρίζουν:

  • Η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η ΤΟ Μεταφορών της ΚΟ Αττικής, την Κυριακή 29/11, στις 11.00 π.μ., με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη ναυτιλία και η πρωτοπόρα συμβολή του στους αγώνες των ναυτεργατών». Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο πλοίο «Hellas Liberty» (Ακτή Βασιλειάδη, λιμάνι Πειραιά - Πύλη Ε2), θα τιμηθούν πρωτοπόροι βετεράνοι ναυτεργάτες, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ και θα υπάρξει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Παράλληλα, από τις 29 Νοέμβρη έως τις 6 Δεκέμβρη, στο πλοίο «Hellas Liberty» θα λειτουργήσει έκθεση αρχειακού υλικού από την πρωτοπόρα συμβολή του ΚΚΕ στη δράση και τους αγώνες των ναυτεργατών, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, από δίκες, ναυάγια κ.ά. Θα παρουσιάζονται γράμματα εξορίστων, φυλακισμένων, εκτελεσμένων ναυτεργατών προς το ΚΚΕ και τις οικογένειές τους, χειροποίητες κατασκευές, εργαλεία κ.ά.
  • Ιδιαίτερη πρωτοβουλία της ΚΟ Αττικής, ενταγμένη στις εκδηλώσεις για τα 97χρονα του ΚΚΕ, αποτελεί το τριήμερο κινηματογραφικών προβολών με θέμα «Εξορίες και φυλακές», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 26 - 28/11, στον κινηματογράφο «Αλκυονίδα» (Ιουλιανού 42, Αθήνα). Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, εκτός από τις προβολές ταινιών, θα πραγματοποιηθούν και βιβλιοπαρουσιάσεις.
  • Η επιτυχημένη έκθεση που παρουσιάστηκε στο 41o Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με θέμα «Οι αλύγιστοι της ταξικής πάλης» και περιλαμβάνει έκθεση αρχειακού υλικού θα φιλοξενηθεί σε διάφορες περιοχές της Αττικής:

Από την έκθεση αρχειακού υλικού που ολοκληρώνεται σήμερα στο Αιγάλεω, για να μεταφερθεί στη συνέχεια στην Ελευσίνα και τον Πειραιά
Από την έκθεση αρχειακού υλικού που ολοκληρώνεται σήμερα στο Αιγάλεω, για να μεταφερθεί στη συνέχεια στην Ελευσίνα και τον Πειραιά
-- Στο Αιγάλεω, λειτουργεί από προχτές Τετάρτη και ολοκληρώνεται σήμερα, στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» (Δημάρχου 17 & Κουντουριώτου). Ωρες λειτουργίας: 9.00 π.μ. - 2.00 μ.μ. και 5.30 μ.μ. - 9 μ.μ.

-- Στην Ελευσίνα, στις 3 - 5/12, στην «Ελαιουργική». Στις 5/12, στις 7.00 μ.μ. στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση, με ομιλητή τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και συναυλία από το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη».

-- Στον Πειραιά, στις 17 - 20/12, στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», στο Κερατσίνι.

Αλλες εκδηλώσεις

-- Την Κυριακή 22/11 στις 7.00 μ.μ., στου Ζωγράφου, στον κινηματογράφο «Αλέκα», σε εκδήλωση για τα 98 χρόνια από την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, που περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και προβολή ντοκιμαντέρ, θα μιλήσει ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ

-- Την Τρίτη 24/11 και την Τετάρτη 25/11, στη Φιλοσοφική Σχολή, αίθουσα «AULA» διοργανώνεται διήμερο εκδηλώσεων για τα 25 χρόνια από το θάνατο του κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσου. Οι Οργανώσεις Φιλοσοφικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, πραγματοποιούν επίσης διήμερη εκδρομή στη γενέτειρα του Γιάννη Ρίτσου, Μονεμβασιά, στις 28 - 29/11.

-- Την Τρίτη 24/11, στις 3.00 μ.μ., στην Ιατρική Αθήνας, (αμφ. Μικροβιολογίας) θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση των τριών τευχών της έκδοσης του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό», με ομιλητή τον Χρήστο Παπαλεωνίδα, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Την Τετάρτη 25/11, στις 8.00 μ.μ., στο κλειστό γυμναστήριο Αιγάλεω θα πραγματοποιηθεί συναυλία, αφιερωμένη στα 97 χρόνια του ΚΚΕ με το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη».

-- Την Τετάρτη 25/11, στις 7.00 μ.μ, στην Καισαριανή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της έκδοσης της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ «Οκτώβρης 1917. Η πορεία των μπολσεβίκων προς τη νίκη», με ομιλητή τον Θέμη Καριοφίλη, στέλεχος του ΚΚΕ και θα προβληθεί η ταινία «Οκτώβρης» των Σ. Αϊζενστάιν και Γ. Αλεξαντρόφ.

-- Την Πέμπτη 26/11, στις 12.30 μ.μ., στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Ο πάγος έσπασε. Ο δρόμος χαράχθηκε. 98 χρόνια από την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση», θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Την Πέμπτη 26/11 στις Εστίες της ΑΣΠΑΙΤΕ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Η φοιτητική εστία στο Σοσιαλισμό».

-- Το Σάββατο 28/11, στις 7.00 μ.μ., στο Περιστέρι, στο Θέατρο Πολιτών (Τεγέας & Μονής Δαμάστας), θα πραγματοποιηθεί πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση προς τιμήν του κομμουνιστή λαϊκού δημάρχου Ευγένη Χαραλαμπίδη, που εκτελέστηκε στο Λαζαρέτο της Κέρκυρας. Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα και έκθεση φωτογραφίας.

-- Το Σάββατο 28/11, στις 7.00 μ.μ., στον Υμηττό (αίθουσα ΦΟΥ), θα πραγματοποιηθεί βιβλιοπαρουσίαση των τριών τευχών της έκδοσης του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό», με ομιλήτρια την Αννα Αγαθοκλέους, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Την Κυριακή 29/11, στις 7.00 μ.μ., στο Καματερό, στον κινηματογράφο «Μελίνα» (Λ. Φυλής 165), σε εκδήλωση για την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, με συναυλία από το συγκρότημα της ΤΟ Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής, θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Κυριακή 29/11, στις 6.30 μ.μ., στην Αθήνα, στον κινηματογράφο «Studio» (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, πλ. Αμερικής), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής για τις αλύγιστες γυναίκες των Φυλακών Αβέρωφ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία, μουσικοθεατρική παράσταση με χοροθεατρικά δρώμενα και το κομμάτι από την κεντρική έκθεση «Οι αλύγιστοι της ταξικής πάλης», που παρουσιάστηκε στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που αφορά τη δράση και τη ζωή των γυναικών στις φυλακές και τις εξορίες. Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Τρίτη 1/12, στις 7.00 μ.μ., στο θέατρο Δημαρχείου Ηλιούπολης, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με συζήτηση, με θέμα «Εκτιμήσεις και συμπεράσματα από την σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ό αιώνα. Η αντίληψη του ΚΚΕ για τον Σοσιαλισμό», με ομιλητή τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Τρίτη 1/12, στις 6.30 μ.μ., η ΤΟ Κατασκευών θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1), με θέμα: «Η απεργία των οικοδόμων στη 1/12/1960. Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε από τους αγώνες της Εργατικής Τάξης. Βαδίζουμε στο δρόμο της ταξικής πάλης και του Σοσιαλισμού». Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Θα μιλήσει ο Γιάννης Τασούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Από την 1 έως τις 10 Δεκέμβρη, στην Ιατρική Αθήνας, θα λειτουργήσει έκθεση, με θέμα «Η κάλυψη των λαϊκών αναγκών στο Σοσιαλισμό. Τα επιτεύγματα της ΕΣΣΔ στον τομέα της Υγείας».

-- Την Πέμπτη 3/12, στις 12.00 στη ΣΓΤΚΣ (αμφ. ΣΑΕΤ) του ΤΕΙ Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Επαναστατικός εργατικός Τύπος. Η εξέλιξή του και η συμβολή του στο εργατικό κίνημα», με ομιλητή τον Στέφανο Λουκά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και αρχισυντάκτη του «Ριζοσπάστη».

«Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-41»

Παράλληλα, οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής συνεχίζουν τις εκδηλώσεις παρουσίασης της μελέτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ «Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-41», που κυκλοφορεί από τη «Σύγχρονη Εποχή».

Την Κυριακή 22/11

  • Στο Νέο Κόσμο, στις 6.30 μ.μ., στον πολυχώρο τέχνης «Ash in Art» (στάση μετρό «Συγγρού - Φιξ») με ομιλητή τον Χρήστο Μπάθα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.
  • Στη Σαλαμίνα, στις 11.00 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο, με ομιλητή τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Την Τρίτη 29/11

  • Στις 6.00 μ.μ. από την ΤΟ ΕΒΕ, στην αίθουσα που βρίσκεται Καποδιστρίου 24 (3ος όροφος), με ομιλητή τον Θανάση Τζίμα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ