Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ξεπροβάλλει η αναγκαιότητα της πρότασης του ΚΚΕ

Eurokinissi

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, επισήμανε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με το νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει νέο κύμα προαπαιτούμενων, κλιμακώνει την αντιλαϊκή πολιτική, ενώ ταυτόχρονα, για να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα, έχει επιδοθεί στις αυταρχικού τύπου διαδικασίες του κατεπείγοντος. Οπως σημείωσε, στόχος της κυβέρνησης είναι με αυτές τις διαδικασίες να αποκρύψει από το λαό «το νήμα το οποίο συνδέει όλα αυτά τα μέτρα με τη συνολικότερη πολιτική και το ποιους εξυπηρετεί σε όλη του την έκταση, για να μη γίνει ακριβώς κατανοητό το μέγεθος της αντιλαϊκής επίθεσης», για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Επισήμανε ότι με το νομοσχέδιο οι μόνοι κερδισμένοι, και μάλιστα με το παραπάνω, είναι οι τράπεζες, ενώ τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά παραμένουν όμηροι των τραπεζών.

«Με τις αλλαγές που επιφέρετε», τόνισε, «αίρετε τα όποια ανεπαρκή μέτρα προβλέπονταν στο νόμο Κατσέλη περί προστασίας της πρώτης κατοικίας, δίνετε τη δυνατότητα να απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί, διευκολύνετε τη διαχείριση, αλλά και τη μεταβίβαση των "κόκκινων" δανείων σε distress funds ενδεχόμενα και συμβάλλετε στο να εξυγιανθούν τα οικονομικά μεγέθη του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Τόνισε ότι στον αντίποδα αυτής της πολιτικής «που μοιάζει με των υπολοίπων κομμάτων γιατί αυτό ενδιαφέρει όλους σας, το πώς θα εξυγιανθούν οι τράπεζες (...) είναι η πρόταση νόμου του ΚΚΕ, που απαντά στις ανάγκες των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, αλλά και των επαγγελματικών δανείων, των κτηνοτροφικών και των αγροτικών δανείων».

Εκανε ειδική αναφορά στην υποκρισία και τον εμπαιγμό στον οποίο έχουν επιδοθεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι τουλάχιστον πρόκληση να βγαίνουν τιμητές των οινοπαραγωγών «όταν έχουν αποδεχθεί τη νέα ΚΑΠ για τα αμπελοοινικά, που επιτρέπει την αθρόα εισαγωγή κρασιού και μούστου στην Ελλάδα και την ανάμειξη του μούστου. Οταν δεν μπορούν οι αμπελουργοί να πουλήσουν το κρασί τους ή το παίρνουν τζάμπα το σταφύλι οι μεγάλες οινοποιητικές εταιρείες. Τι να προστατέψετε, λοιπόν, και τι να πείτε;». Εμπαιγμός, όπως είπε, είναι το ενδιαφέρον αυτών των κομμάτων και για την πρώτη κατοικία όταν την είχαν «τρελάνει στον ΕΝΦΙΑ και στους φόρους!».

«Από αυτή την άποψη», τόνισε, «ο εγκλωβισμός δεν πρέπει να είναι ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Σήμερα και μετά την απεργία στις 12 Νοέμβρη, με τη μεγάλη κινητοποίηση της εργατικής τάξης και του λαού μας, ξεπροβάλλει ως ρεαλιστικότερη, αναγκαιότερη και επικαιρότερη η πρόταση του ΚΚΕ για οργάνωση της πάλης, για συνολικότερες ρήξεις και ανατροπές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ