Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Πολιόρκησαν» το Επιμελητήριο των εμποροβιομηχάνων

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και ΕΒΕ ανάρτησαν γιγαντοπανό στο κτίριο, καλώντας στην πανεργατική απεργία

Το πανό στην πρόσοψη του Επιμελητηρίου

MotionTeam

Το πανό στην πρόσοψη του Επιμελητηρίου
Σε συμβολική κατάληψη του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, ένα από τα «στρατηγεία» της μεγαλοεργοδοσίας στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν χτες το πρωί σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ενόψει της πανεργατικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη. Κατήγγειλαν τα μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που γκρεμίζουν εργασιακά δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις, είπαν «όχι» στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, απαίτησαν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και «κάτω οι φόροι».

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, άπλωσαν ένα γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου. Με συνθήματα όπως «αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική των μονοπωλίων είναι εντολή», «πόλεμος στον πόλεμο των καπιταλιστών, αυτή είναι η απάντηση ΕΒΕ και εργατών», «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», κάλεσαν σε ξεσηκωμό.

Στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο κατέληξε και η κινητοποίηση που διοργάνωσαν η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ και ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολουμένων Εμπόρων, αντιδρώντας στη φοροληστεία, τα χρέη και τις απειλές για κατασχέσεις. Οι απασχολούμενοι και μικροί έμποροι πραγματοποίησαν νωρίτερα παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, όπου συναντήθηκαν με τη διευθύντρια.

Απαίτησαν να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις, αποποινικοποίηση των οφειλών, να θεωρηθούν όλα τα βιβλιάρια ασθενείας ανεξαρτήτως οφειλών, διαγραφή των τόκων, των προσαυξήσεων, των προστίμων, πάγωμα του υπόλοιπου των χρεών και μείωση των εισφορών. Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία προς τα γραφεία του ΟΑΕΕ και του ΙΚΑ, με κατάληξη το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο.


Με πορεία έφτασαν στο χώρο οι ΕΒΕ
Με πορεία έφτασαν στο χώρο οι ΕΒΕ

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org