Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Δίνουμε τη μάχη με ένα στόχο: Να πετύχει η απεργία!

Το σημερινό τετρασέλιδο «Εργαζόμενοι και Λαϊκή Συμμαχία» είναι αφιερωμένο στην προετοιμασία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη και της μάχης που δίνουν οι ταξικές δυνάμεις, για να πετύχει η απεργιακή κινητοποίηση και τα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Η δουλειά που προηγήθηκε και αυτή που τώρα γίνεται σε κλάδους και τόπους δουλειάς, σκοπεύει να αφήσει παρακαταθήκη για τη συνέχεια, καθώς είναι αναγκαία η κλιμάκωση ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ενας από τους βασικούς στόχους αυτής της απεργίας, είναι να σπάσει το κλίμα της μοιρολατρίας, της ηττοπάθειας, της αναμονής απέναντι σε μέτρα που τσακίζουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τα δικαιώματα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας στη σύνταξη, στην Υγεία, στη δουλειά, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Σ' αυτήν την κατεύθυνση συμβάλλει και η ανάδειξη θετικών παραδειγμάτων από κλάδους και χώρους εργασίας, όπου αναπτύσσονται αγώνες για τα ιδιαίτερα και τα γενικότερα προβλήματα, δημιουργούνται αντιστάσεις και εκφράζεται πολύμορφα η αλληλεγγύη από ευρύτερες εργατικές και λαϊκές δυνάμεις.

Προς τις 12 Νοέμβρη συγκλίνουν και οι κινητοποιήσεις που οργανώνουν αυτές τις μέρες μικροί και μεσαίοι αγρότες καθώς και αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, κύρια ενάντια στα φορολογικά και τα αντιασφαλιστικά μέτρα που τους συνθλίβουν. Σταθμός σ' αυτές τις κινητοποιήσεις, που ειδικά για τους αγρότες θα κορυφωθούν στις αρχές Δεκέμβρη, είναι η συμμετοχή τους στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, ενώ επιπρόσθετα η ΠΑΣΕΒΕ έχει καλέσει τους αυτοαπασχολούμενους να κλείσουν και τα καταστήματά τους εκείνη τη μέρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ