Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Αγροτικές κινητοποιήσεις σήμερα στη Θεσσαλία και αλλού

Με συσκέψεις και πρόγραμμα δράσης σε όλη τη χώρα, τα τρακτέρ «ζεσταίνονται» για τον πανελλαδικό συντονισμό

Από τη μαζική παμπελοποννησιακή σύσκεψη των αγροτών
Από τη μαζική παμπελοποννησιακή σύσκεψη των αγροτών
Με τους μικρομεσαίους αγρότες από τα χωριά του νομού να μπαίνουν με τα τρακτέρ τους στην πόλη της Καρδίτσας, για να πάρουν μέρος στο πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο που οργανώνει στις 11 το πρωί η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ξεκινούν σήμερα, στη Θεσσαλία, οι νέες αγροτικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Στο κατόπι των Καρδιτσιωτών αγροτών ακολουθούν οι Λαρισαίοι, όπου το πρώτο συλλαλητήριο με τρακτέρ θα γίνει το Σάββατο 7 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου. Τις επόμενες μέρες θα οργανωθούν κινητοποιήσεις σε Ελασσόνα, Αγιά και Πλατύκαμπο, ενώ για τις 2 Δεκέμβρη έχει αποφασιστεί συλλαλητήριο με τρακτέρ, στην πλατεία των Φαρσάλων.

Αύριο Παρασκευή, θα συνεδριάσει και η διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Ανοιξη», για να αποφασίσει κινητοποιήσεις στο νομό, ενώ, το βράδυ της ίδιας μέρας, θα γίνει αγροτική σύσκεψη στη Φαρκαδόνα. Ανάλογες αποφάσεις για κινητοποιήσεις αναμένεται να πάρουν Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού Μαγνησίας.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα επεκταθούν και θα απλωθούν σ' όλη τη χώρα, με πρωτοβουλίες που παίρνουν Ομοσπονδίες και Αγροτικοί Σύλλογοι που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, Επιτροπές Αγώνα και Επιτροπές Μπλόκων. Ολη αυτή η δράση θα κορυφωθεί με πανελλαδικό συντονισμό, στις αρχές Δεκέμβρη, όπως έχει αποφασιστεί από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.

Σε άλλες περιοχές

Στο μεταξύ, παμπελοποννησιακή σύσκεψη αγροτών οργανώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, στην Τρίπολη. Στην κατάμεστη αίθουσα συγκεντρώθηκαν αντιπρόσωποι Αγροτικών Συλλογών, Επιτροπές Αγώνα, Συντονιστικά Μπλόκων απ' όλη την Πελοπόννησο.

Συζήτησαν με βάση το πλαίσιο της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων και αποφάσισαν συντονισμένες κινητοποιήσεις, με πρώτο σταθμό τη συμμετοχή με τα μηχανήματά τους στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη. Στη συνέχεια, στις 14 Νοέμβρη, θα γίνει παμπελοποννησιακό παναγροτικό συλλαλητήριο, στις 12 μ., στον Ισθμό της Κορίνθου.

Στην υπόλοιπη χώρα προγραμματίζονται σήμερα Πέμπτη και οι εξής αγωνιστικές πρωτοβουλίες:

  • Παναιτωλοακαρνανικό συλλαλητήριο στο Αγρίνιο. Από τις 11 π.μ. θα υπάρξει μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη τον κόμβο Αγ. Δημητρίου.
  • Συλλαλητήριο στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων. Καλούν ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Χανίων, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, οι Αγροτικοί Σύλλογοι πρώην Δήμου Αρμένων, πρώην Δήμου Μύθημνας, Μεσκλών, Παλαιών Ρουμάτων, Κάινας, Γαβαλοχωρίου και Αμυγδαλοκεφαλίου.
  • Στο Ηράκλειο, στις 11 π.μ., ο Αγροτικός Σύλλογος Αρχάνων και Αστερουσίων οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ταυτόχρονα καλεί στις 12 Νοέμβρη σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Ελευθερίας.
Συσκέψεις - πρωτοβουλίες

Σειρά κινητοποιήσεων οργανώνουν και οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Αρτας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Συγκεκριμένα, οι Ομοσπονδίες Αρτας, Πρέβεζας, ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας, το Μπλόκο του Ωρωπού Πρέβεζας και η Επιτροπή Αγώνα Αγροτοκτηνοτρόφων Ν. Θεσπρωτίας οργανώνουν την Κυριακή 22 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρτας, πανηπειρωτική σύσκεψη για το συντονισμό των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο που εγκρίθηκε στην πανελλαδική σύσκεψη που έγινε στις 18 Οκτώβρη στη Λάρισα.

Επίσης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας προχωράει αύριο Παρασκευή σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Πρέβεζας.

Τέλος, σύσκεψη οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Γεωργοκτηνοτρόφων Δράμας, αύριο Παρασκευή, στις 5 μ.μ., στο Κεφαλάρι Δράμας (στο καφενείο στην είσοδο του χωριού). Θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και εκπρόσωπος της Επιτροπής του Μπλόκου της Νίκαιας, Ρίζος Μαρούδας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπλόκα και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα (27/1/2017)
Νέες αγροτικές κινητοποιήσεις (8/11/2015)
Βδομάδα νέων κινητοποιήσεων για την αγροτιά (1/11/2015)
Νέες κινητοποιήσεις από την ερχόμενη βδομάδα (31/10/2015)
Με τρακτέρ σε πλατείες και δρόμους οι αγρότες (24/10/2015)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org