Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επικίνδυνες οι αποφάσεις της ΕΕ για πρόσφυγες και λαούς

Παρέμβαση στη συζήτηση για τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου για «τις μεταναστευτικές ροές μέσω των Δυτικών Βαλκανίων» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Επικίνδυνες τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τους λαούς συνολικά οι αποφάσεις της Συνόδου. Πάει πολύ η ελληνική κυβέρνηση να προσποιείται ότι τάχα τις απέτρεψε. H Ελλάδα με αυτές μετατρέπεται σε σταθμό καταναγκαστικής συγκέντρωσης σε καταυλισμούς πάνω από 50.000 εγκλωβισμένων προσφύγων σε μια νέα εκδοχή του Δουβλίνου. Τα δε κέντρα διαλογής θα αποδέχονται τους "πρόσφυγες με προσόντα" κατά παραγγελία των μονοπωλίων και οι υπόλοιποι, οι περισσότεροι, θα "ανακατευθύνονται" ή, με απλά λόγια, θα απελαύνονται πίσω στην κόλαση των πολέμων για τους οποίους ευθύνονται τόσο η ΕΕ όσο και οι σύμμαχοί της ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Τα περί κοινών περιπολιών Ελλάδας - Τουρκίας μεθοδεύουν τη συνδιαχείριση στο Αιγαίο, ενώ η ανάθεση στον Frontex ρόλου καταστολής σε πρόσφυγες στα ελληνο-σκοπιανά ή ελληνο-αλβανικά σύνορα και με συγκρότηση δυνάμεων ταχείας επέμβασης σημαίνει "να φυλά ο λύκος τα πρόβατα" - δηλαδή η ΕΕ τα σύνορα, καταργώντας κάθε έννοια κυριαρχικού δικαιώματος.

Οι λαοί μπορούν να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων και να αντιπαλέψουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, τους αντιδραστικούς ευρωενωσιακούς κανονισμούς και μηχανισμούς καταστολής, σημαδεύοντας το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που γεννά πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ