Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ «DRONES» ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Ενα ακόμα επικίνδυνο βήμα εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Το θέμα φέρνουν στη Βουλή με Ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Η κυβερνητική απόφαση στηρίζει την επέκταση των ιμπεριαλιστικών πολεμικών επιχειρήσεων στη νοτιοανατολική Μεσόγειο
Η κυβερνητική απόφαση στηρίζει την επέκταση των ιμπεριαλιστικών πολεμικών επιχειρήσεων στη νοτιοανατολική Μεσόγειο
Ερώτηση, με θέμα την εγκατάσταση αμερικανο-ΝΑΤΟικών «drones» (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) στην Κρήτη κατέθεσαν στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης, Λ. Κανέλλη, Θ. Παφίλης και Στ. Τάσσος.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο της Ερώτησης αναφέρουν:

«Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρεται να αποδέχεται το Αμερικανο-ΝΑΤΟικό αίτημα για την εγκατάσταση των περιβόητων μη επανδρωμένων αεροσκαφών "drones" στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στη 133 Σμηναρχία Μάχης (ΣΜ) στο Καστέλι Ηρακλείου.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για το λαό μας και τους κατοίκους της περιοχής, αφού είναι ένα ακόμα επικίνδυνο βήμα εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή, που ήδη φλέγεται, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των μισθοφόρων του ISIS.

Στην πράξη, η κυβερνητική απόφαση στηρίζει την επέκταση των ιμπεριαλιστικών πολεμικών επιχειρήσεων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, που έχουν σαν αποτέλεσμα το αιματοκύλισμα των λαών της περιοχής, τη φτώχεια, την εξαθλίωση και το δράμα της μαζικής προσφυγιάς.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια των κινήσεων της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ η οποία το Σεπτέμβρη του 2013 επιθεώρησε την παραπάνω μονάδα και εξέτασε τις δυνατότητές της να υποδεχτεί τα "drones". Αποτελεί συνέχεια επίσης των αποφάσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ του πρώτου 7μήνου του 2015 για την ίδρυση νέας βάσης της λυκοσυμμαχίας στην Κάρπαθο, την ίδρυση Πολυεθνικής Μονάδας Διοίκησης και Ελέγχου του ΝΑΤΟ στην Κρήτη, αλλά και την επέκταση και ενίσχυση της βάσης της Σούδας».

Σε αυτό το πλαίσιο, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς: «Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στο λαϊκό αίτημα για μη εγκατάσταση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών "drones" στην 133 Σμηναρχία Μάχης (ΣΜ) στο Καστέλι Ηρακλείου, ή σε οποιαδήποτε άλλη μονάδα στο ελληνικό έδαφος;». Επίσης, «Πώς τοποθετείται στο λαϊκό αίτημα για κλείσιμο της στρατιωτικής βάσης της Σούδας και των άλλων Αμερικανο-ΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα και τη μη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, πολέμους και επεμβάσεις;».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org