Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απαράδεκτες και καθόλου τυχαίες οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωσή του για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σχετικά με την εσπευσμένη ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για πολλοστή φορά με τη διαδικασία του fast track, μεθοδεύει την ψήφιση στη Βουλή ενός ακόμη κρίσιμου νομοσχεδίου, αυτή τη φορά για το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Πλέον, η κυβέρνηση έχει καθιερώσει ως αποκλειστικό τρόπο νομοθέτησης τις επείγουσες και κατεπείγουσες διαδικασίες, αφαιρώντας απ' τα κόμματα τη δυνατότητα ολοκληρωμένης τοποθέτησης στη Βουλή, εμποδίζοντας την ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση και πάνω απ' όλα υπονομεύοντας το δικαίωμα ενημέρωσης του ελληνικού λαού.

Η στάση αυτή δεν είναι τυχαία, ούτε υπαγορεύεται από κάποιες άμεσες και επείγουσες ανάγκες. Ουσιαστικά η κυβέρνηση επιδιώκει να ξεμπερδεύει όσο γίνεται πιο γρήγορα με τους όρους του μνημονίου, και με απώτερο στόχο να εμποδίσει την αναγκαία αγωνιστική παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις, προειδοποιεί τον ελληνικό λαό για νέα μέτρα που θα τεθούν ως προαπαιτούμενα της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών, και τον καλεί να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στην πολιτική που τον οδηγεί σε πλήρη χρεοκοπία για την κερδοφορία και ανάκαμψη του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org