Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΕΕ δεν μπορεί να δώσει φιλολαϊκή λύση ούτε στο μεταναστευτικό - προσφυγικό

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής με θέμα το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα

  • Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής δίνουν απόλυτη έμφαση στη διατήρηση εκτός της ΕΕ και στην απέλαση, με κάθε τρόπο, του μεγαλύτερου όγκου των προσφύγων και των μεταναστών. Αυτό το σκοπό εξυπηρετούν η ένταση της καταστολής στα σύνορα, η ενίσχυση του Frontex με την ανάπτυξη ακόμη και των Δυνάμεων Ταχείας Επέμβασης στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας, με ορατό τον κίνδυνο εκχώρησης της φύλαξης των ελληνικών συνόρων σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
  • Οι εκκλήσεις της Συνόδου Κορυφής για τερματισμό του πολέμου στη Συρία μόνο ως υποκρισία μπορεί να εκληφθούν. Είναι στη φύση του μονοπωλιακού καπιταλισμού να σπέρνει φτώχεια, δυστυχία και πολέμους.
  • Οι δηλώσεις του Ελληνα πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, είναι προκλητικές, γιατί αποτελούν προσπάθεια εξωραϊσμού του πραγματικού χαρακτήρα της ΕΕ και αθώωσης των ταξικών αντιλαϊκών επιδιώξεών της και στο προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα.
  • Η ΕΕ, με στόχο την εξασφάλιση πάμφθηνου εργατικού δυναμικού για τα μονοπώλια, «κοιτά στα δόντια» και επιλέγει τους απαραίτητους, για την καπιταλιστική αγορά εργασίας, πρόσφυγες.
  • Το σύνολο των μέτρων που αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους αύξησης των νεκρών μεταναστών στα σύνορα της ΕΕ και εγκλωβισμού ενός μεγάλου αριθμού τους στην Ελλάδα, παρά τη θέλησή τους.


ΣΕΛ.  4   -   5

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org