Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την Ελλάδα. Θα συζητήσω το όλο θέμα και με την Α. Μέρκελ στην αυριανή μας συνάντηση», δήλωσε, σύμφωνα με πηγές της συγκυβέρνησης, στον Αλ. Τσίπρα ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρ. Ολάντ, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χτες.

Ο Αλ. Τσίπρας είχε επίσης χτες τηλεφωνική επικοινωνία και με την Γερμανίδα καγκελάριο, Α. Μέρκελ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συνομιλία ήταν σε θετικό κλίμα και στην κατεύθυνση να βρεθεί αμοιβαία επωφελής λύση για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Από την πλευρά του, παράγοντας της γερμανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το πρακτορείο «Bloomberg», σημείωσε πως η Γερμανία θεωρεί την πρόταση που υπέβαλε η Ελλάδα ως μία βάση για διαπραγματεύσεις και πως δεν θεωρεί αναγκαστικά ότι υπάρχει ανάγκη να υποβάλει η Ελλάδα ένα νέο σχέδιο.

Στο πλαίσιο των χτεσινών διαβουλεύσεων ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε ακόμη τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ, Γ. Ντάισελμπλουμ, καθώς και με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μ. Ρέντσι.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, συζητείται και το ενδεχόμενο για νέα σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την επόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ