Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Προσκάλεσε χρυσαυγίτες σε εκδήλωση για εκτελεσθέντες από τους φασίστες κατακτητές

Πρόκληση για το λαό της περιοχής αποτελεί η πρόσκληση από το δήμαρχο Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου (πρόσκειται στη ΝΔ) προς τη χρυσαυγίτισσα βουλευτή Δέσποινα Χονδρονάσιου - Σβερώνη να παραστεί στην εκδήλωση που οργάνωσαν ο δήμος και η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την 72η επέτειο του Ολοκαυτώματος του Δομένικου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη μαρτυρική τοποθεσία «Καυκάκι», όπου στις 16/2/1943 εκτελέστηκαν ομαδικά, από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής, 140 και πλέον κάτοικοι των χωριών Δομένικο, Δαμάσι, Μεσοχώρι, Αμούρι.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η πρόσκληση του δημάρχου προς τη βουλευτή του φασιστικού μορφώματος, έγινε παρά και ενάντια σε προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ανέφερε κατηγορηματικά ότι δε θα προσκληθεί ξανά εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής σε εκδηλώσεις του δήμου Ελασσόνας και καταδίκαζε τη δράση της.

Αποκαλύπτοντας, δε, ότι δεν πρόκειται για «λάθος», ή για «παράλειψη», ο δήμαρχος, απαντώντας σε σχετική παρέμβαση - καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπεραμύνθηκε αυτής της απαράδεκτης ενέργειας στο όνομα «της δημοκρατίας και του σεβασμού των θεσμών του κράτους»! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά, προχωρώντας παραπέρα, η παράταξη του δημάρχου έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψήφισε, εκτός ημερήσιας διάταξης, μαζί με την παράταξη του Β. Βαρνά, (πρόσκειται κι αυτή στο χώρο της ΝΔ) τροποποίηση της προηγούμενης Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλώνοντας ρητά ότι η ΧΑ, ως «νόμιμο πολιτικό κόμμα», θα καλείται από εδώ και πέρα σε όλες τις εκδηλώσεις του δήμου...

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταδίκασε, για μια ακόμη φορά, τη δολοφονική δράση της ναζιστικής ΧΑ και ταυτόχρονα, κάλεσε το λαό της περιοχής σε εγρήγορση, ώστε να αποτρέψει την οποιαδήποτε προβοκάτσια και παρουσία χρυσαυγιτών στις εκδηλώσεις για τους πεσόντες στην ιστορική Τσαριτσάνη, που θα γίνουν σε ένα μήνα. Να υπενθυμίσουμε ότι στην προπέρσινη εκδήλωση στην Τσαριτσάνη, με την μαζική κι αγωνιστική παρέμβαση του λαού και των μαζικών φορέων της περιοχής, εκδιώχτηκαν οι εκπρόσωποι του ναζιστικού μορφώματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ