Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Συνεχίζει την «εποικοδομητική κριτική» στα παζάρια της κυβέρνησης

Παράταση της δανειακής σύμβασης που είναι ταυτόσημη με το μνημόνιο και το πρόγραμμα ζητά η συγκυβέρνηση, τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάζοντας ο πρόεδρος του κόμματος, Ευ. Βενιζέλος, την αποστολή από την κυβέρνηση αιτήματος παράτασης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, δήλωσε: «Αφού έχασε πολύτιμο χρόνο (σ.σ.: για τα συμφέροντα των ντόπιων μονοπωλίων) σε μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση εσωτερικής κατανάλωσης, η κυβέρνηση αποδέχεται την αλήθεια και ζητάει παράταση της δανειακής σύμβασης που είναι ταυτόσημη με το μνημόνιο και το πρόγραμμα».

«Τώρα ελπίζω να αρχίσει επιτέλους η διαπραγμάτευση επί της ουσίας», συνέχισε, εκφράζοντας αγωνίες των αστών για το αν κινδυνεύει πλέον η στρατηγική τους στόχευση για παραμονή της χώρας εντός ΕΕ και με ευρώ.

«Η τεράστια διαφορά είναι ότι εμείς είχαμε ως στόχο την άμεση έξοδο από το μνημόνιο και τη μετάβαση στην προληπτική πιστωτική γραμμή, ενώ τώρα η κυβέρνηση ζητάει νέο πρόγραμμα, δηλαδή μνημόνιο 3», πρόσθεσε, στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΠΑΣΟΚ να σηματοδοτήσει σε μια σειρά κέντρα και παράκεντρα ότι η γραμμή διαπραγμάτευσης της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είχε καταφέρει να εξασφαλίσει προοπτική για μεγαλύτερα περιθώρια ελιγμών για τα συμφέροντα των ντόπιων μονοπωλίων.

Παραπέρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι και σε σχέση με τη διαχείριση του κρατικού χρέους, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάνει ό,τι έκαναν οι προηγούμενες συγκυβερνήσεις: «(...) Ευτυχώς σταμάτησαν τα ψέματα σε σχέση με το χρέος και η κυβέρνηση υιοθέτησε αυτά που έγιναν από τις αρχές του 2012».

Αργότερα, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ διακινήθηκε σχόλιο ότι με τη θέση του «στηρίζει την χώρα και μια διαπραγμάτευση που πρέπει να γίνει σωστά. Επί της ουσίας. Χωρίς θεατρινισμούς, ψευδαισθήσεις και ψέματα εσωτερικής κατανάλωσης». Επιμένει έτσι να διαφημίζει τη χρησιμότητά του στα παζάρια διασφάλισης των ντόπιων αστικών συμφερόντων, διεκδικώντας εκεί ρόλο, και να αφήνει από την άλλη αιχμές σε βάρος της κυβέρνησης.

«Οταν πηγαίνεις διεθνώς και ζητάς να σου δώσουν μια άλλη λέξη ως πρόσχημα, αντί να ζητήσεις ουσιαστικά πράγματα, γιατί δεν θέλεις να αναγνωρίσεις την αλήθεια και την τεράστια προσπάθεια που προηγήθηκε, κινδυνεύεις να σε εκβιάζουν στη συνέχεια οι άλλοι ζητώντας σου να πεις όλες τις λέξεις χωρίς προσχήματα», καταλήγει στο σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ προειδοποιώντας λίγο - πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ για το τι μπορεί να του ετοιμάζουν οι «εταίροι» της ΕΕ στο πλαίσιο των αντιλαϊκών παζαριών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ