Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η δέσμευση, της δέσμευσης...

«Οι ελληνικές αρχές έχουν εκφράσει την ισχυρή τους δέσμευση (...) για ισχυρότερη διαδικασία μεταρρύθμισης...», «Οποιαδήποτε νέο μέτρο δε θα αναστρέφει υπάρχουσες δεσμεύσεις...», «Η Ελλάδα θα σεβαστεί πλήρως τις δεσμεύσεις της στους εταίρους (...) επιτυγχάνοντας και στη συνέχεια διατηρώντας μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα», «Οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν την ξεκάθαρη δέσμευσή τους να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους προς όλους τους πιστωτές»...

Βαρεθήκαμε να μετράμε δεσμεύσεις στο «καταπληκτικό κείμενο» - κατά τον Γ. Βαρουφάκη - του Επιτρόπου της ΕΕ, Π. Μοσκοβισί, που ο Ελληνας υπουργός δήλωσε ότι «θα ήμουν ευτυχής να το υπογράψω αμέσως»!

Και δεν τελειώνει εδώ... Στο ίδιο κείμενο τονίζεται επιπλέον ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα για να ενισχύσει και να επιταχύνει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» (σ.σ. λέγε με «Task Force»...), καθώς και ότι «το Eurogroup καλεί τους Θεσμούς (σ.σ. λέγε με τρόικα) να συνεχίσουν την τεχνική εργασία με τις ελληνικές αρχές», για τον υπολογισμό «των ενδιάμεσων χρηματοδοτικών αναγκών» και τον προσδιορισμό των «κατάλληλων όρων» (σ.σ. λέγε με «προαπαιτούμενα») που θα συνοδεύουν την κάλυψή τους... Βάλτε στο λογαριασμό και την απόφαση για αποστολή κλιμακίων στην Αθήνα από τον ΟΟΣΑ και το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, που ήδη έχει χαιρετίσει η συγκυβέρνηση, και κάντε τη σούμα!

Ευτυχώς, δηλαδή, που - κατά τα λεγόμενα της κυβέρνησης πάντα - ο λαός ανέκτησε την «περηφάνια» και την «ανεξαρτησία» του! Σκέψου να μην την είχε ανακτήσει δηλαδή, τι σόι κοστουμάκι θα του ράβανε... Μάλλον, στο γνωστό και δικαιολογημένο «όχι άλλο "σώσιμο"», πρέπει σύντομα να προστεθεί και το «όχι άλλη "ανεξαρτησία"»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ