Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Μάχεται για τα συμφέροντα των αστών με όπλο τη Λάρισα

Τη σημασία του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΣΕΕΕ) απ' όπου συντονίζεται η ιμπεριαλιστική επιχείρηση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, τόνισε χτες ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος, στην προσπάθεια γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ντόπιας αστικής τάξης μέσω και της «στρατιωτικής διπλωματίας».

Ο Ελληνας υπουργός επισκέφτηκε το στρατηγείο, όπως και την έδρα της 1ης Στρατιάς, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, και άλλες στρατιωτικές δομές στη Λάρισα. Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση «πέτυχε» (για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης) να επιλεγεί το ΕΣΕΕΕ (ένα από τα 5 συνολικά ευρωενωσιακά στρατηγεία), προκειμένου να συντονίζει την EUFOR RCA, «την πλέον σημαντική από όλες τις διεξαγόμενες επιχειρήσεις της ΕΕ (σ.σ: υπάρχουν συνολικά 16 αποστολές), καθόσον στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχουν αναπτυχθεί στρατεύματα στο έδαφος», όπως τονίστηκε στον υπουργό Αμυνας στην ενημέρωση που του έγινε εκεί από τους επιτελείς του στρατηγείου.

Η EUFOR RCA ξεκίνησε και συνεχίζεται με πρόσχημα εμφύλιες συγκρούσεις που προηγουμένως οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές υποδαύλισαν. Στο πλαίσιο της «συνέχειας του κράτους», για την οποία μιλούσε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, ήδη από τον Οκτώβρη 2014, και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ντόπια αστική τάξη έναντι της ΕΕ και σε στρατιωτικό - επιχειρησιακό επίπεδο, η επιχείρηση συνεχίζει να συντονίζεται από τη Λάρισα, προκειμένου να εδραιωθούν ευρωενωσιακά μονοπώλια σε μια χώρα με κρίσιμη γεωστρατηγική θέση στο κέντρο της αφρικανικής ηπείρου και πλούσιο ορυκτό πλούτο.

Παρακάμπτοντας τα παραπάνω, ο Π. Καμμένος έσπευσε να χαρακτηρίσει, στις δηλώσεις του, το ΕΣΕΕΕ «πρότυπο» στρατηγείο «που στηρίζει τις κοινές επιχειρήσεις στην Κεντρική Αφρική. Ενα Στρατηγείο που απέδειξε ότι οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις μπορούν άριστα να συνεργαστούν με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς στρατούς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ