Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Συζήτησε για το πρόγραμμα και τους στόχους πάλης

Εγινε την Κυριακή η ετήσια απολογιστική συνέλευση των Αντιπροσώπων των Σωματείων της δύναμής του

Στιγμιότυπο από τη Γενική Συνέλευση
Στιγμιότυπο από τη Γενική Συνέλευση
Τα βασικά μέτωπα πάλης για το επόμενο διάστημα καθορίστηκαν στην ετήσια απολογιστική συνέλευση των Αντιπροσώπων των Σωματείων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, που έγινε την περασμένη Κυριακή. Στη συνέλευση συζητήθηκαν, επίσης, και εγκρίθηκαν ο απολογισμός και προγραμματισμός δράσης της διοίκησης, καθώς και ο οικονομικός απολογισμός για το 2014 και ο προϋπολογισμός για το 2015.

Παρουσιάζοντας την εισήγηση εκ μέρους της διοίκησης, ο πρόεδρος του ΕΚΛ, Τάσος Τσιαπλές υπογράμμισε, ανάμεσα σε άλλα: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να αποκαταστήσει τις μεγάλες απώλειες που έχουμε υποστεί οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι στη διάρκεια της καπιταλιστικής κρίσης, όπως προβλέπεται στο προεκλογικό της πρόγραμμα. Φιλολαϊκή διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση δεν μπορεί να υπάρχει με όποια πολιτική διαχείρισης του συστήματος και αν εφαρμόζεται, από όποια κυβέρνηση, όπως αποδείχτηκε και διεθνώς.

Πρέπει να γίνει πεποίθηση ότι για να επιβάλουμε το δίκιο μας σήμερα απαιτείται γερή οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στα σωματεία και στους αγώνες με ταξικό προσανατολισμό. Μπαίνει ως επιτακτική και άμεση ανάγκη η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, με συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία τους, μακριά από τις παγίδες της εργατικής αριστοκρατίας, με μέτωπο στην πολιτική του κεφαλαίου, με αγώνες που δεν θα περιορίζονται στην άμυνα, αλλά θα αμφισβητούν την εξουσία του κεφαλαίου».


Με βάση τα παραπάνω, η συνέλευση επιβεβαίωσε τους εξής στόχους πάλης:

  • Υπογραφή ΕΓΣΣΕ με κατώτερο μισθό 751 ευρώ και ΚΣΣΕ με άμεση επαναφορά των κλαδικών μισθών στα προ του 2009 επίπεδα, ως βάση για νέες αυξήσεις και κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.
  • Σταθερή εργασία για όλους, λήψη μέτρων οικονομικής ανακούφισης των ανέργων και του περιορισμού της ανεργίας. Επίδομα 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και του ΕΚΑΣ, να ακυρωθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
  • Δυνάμωμα της ταξικής αλληλεγγύης σε όσους υποφέρουν, σε όσους αγωνίζονται.
  • Υπεράσπιση του δικαιώματος της δημόσιας δωρεάν Υγείας σε όλους με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, για την ανάπτυξη της δημόσιας δωρεάν ΠΦΥ, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία, για την κάλυψη αναγκών σε σχολεία, εκπαιδευτικούς, ενάντια σε κάθε επιβάρυνση των γονιών.
  • Αγωνιστική αντιμετώπιση της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας, υπεράσπιση του δικαιώματος του συνδικαλισμού, της απεργίας και της πολιτικής δράσης.
  • Δράση για τα προβλήματα της νεολαίας, των γυναικών και των μεταναστών, συγκρότηση Επιτροπών κατά σωματείο, οι οποίες θα βοηθούν να επεξεργάζονται και να υλοποιούν το σχεδιασμό της δράσης σ' αυτούς τους τομείς.

Αναδείχτηκε, τέλος, η ανάγκη να προχωρήσει η οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας, με βάση το κοινό πλαίσιο πάλης ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, που υιοθέτησε το ΕΚΛ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ