Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνάντηση της ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας

Αμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της απλήρωτης εργασίας που κυριαρχεί στα καράβια, της τεράστιας ανεργίας, της ραγδαίας υποβάθμισης της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσας που έχει προκαλέσει, ανάμεσα σε άλλα, και η δραστική μείωση των οργανικών συνθέσεων, απαίτησαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ στη διάρκεια της συνάντησης που είχε χτες το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ.

Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού ήταν ότι η νέα κυβέρνηση χρειάζεται χρόνο, για να εξετάσει την κατάσταση και πως το στίγμα της ναυτιλιακής πολιτικής της κυβέρνησης θα δοθεί στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως επισήμανε, ότι «θα μπούμε λεπτομέρειες».

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν τα τρία ναυτεργατικά σωματεία μετά τη συνάντηση αναφέρουν: «Για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, την ασυδοσία του κεφαλαίου και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, χρόνος δεν υπάρχει». Απευθύνουν το κάλεσμα στους ναυτεργάτες «καμία αναμονή, οργάνωση και ανάπτυξη αγώνων για την αντιμετώπιση και ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής».

Παράλληλα, τα σωματεία παραθέτουν το διεκδικητικό πλαίσιο που κατέθεσαν στον Θ. Δρίτσα, το οποίο ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει τα εξής αιτήματα: Κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων που μειώνουν μισθούς και συντάξεις, επιβάλλουν αβάσταχτη φορολογία και καταργούν θεμελιακά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κατάργηση κάθε μέτρου που απαλλάσσει τους εφοπλιστές από την εφαρμογή των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων. Κατάργηση του αφορολόγητου των εφοπλιστών, αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου με 45% κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ