Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ»
Απεργία για να σταματήσει η απληρωσιά

Συνεχίζουν σήμερα με νέα συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

Με 24ωρες απεργίες, που ξεκίνησαν χτες και συνεχίζονται σήμερα, οι εργαζόμενοι του ιδρύματος «Παιδική Στέγη» διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Οι περίπου 50 εργαζόμενοι στους τέσσερις παιδικούς σταθμούς του ιδρύματος απαιτούν να τερματιστεί η τακτική της Διοίκησης να καταβάλει τους μισθούς τους όποτε θέλει, δημιουργώντας στους ίδιους και τις οικογένειές τους πρόβλημα επιβίωσης.

Στην ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών καταγγέλλει τη Διοίκηση του Ιδρύματος: «Θέλει να επιβάλει να καταβάλλει τους μισθούς των εργαζομένων όποτε και αν θέλει. Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας, συνεχίζει τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, να παραβιάζει με ωμό τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων και να μη συμμορφώνεται με τις αποφάσεις της Επιθεώρησης Εργασίας», σημειώνει και προσθέτει: «Οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο τους δηλώνουμε κατηγορηματικά την απόφασή μας να βάλουμε τέλος στην απλήρωτη δουλειά, στον αυταρχισμό, στην τρομοκρατία, στον εκβιασμό και την αυθαιρεσία, με συλλογικό αποφασιστικό τρόπο».

Χτες οι εργαζόμενοι, έχοντας στο πλευρό τους το Σωματείο, απαίτησαν να συναντηθούν με τη Διοίκηση του ιδρύματος. Μετά την άρνησή της, μετέφεραν την κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας. Εκεί συναντήθηκαν με τον υπουργό, Π. Σκουρλέτη, και την αναπληρώτρια υπουργό, Θ. Φωτίου. Εθεσαν τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τους μισθούς και τα δεδουλευμένα, όσο και με την ανάγκη για παιδικούς σταθμούς που να λειτουργούν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών εργαζομένων και ανέργων.

Μετά την παρέμβασή τους, ορίστηκε για σήμερα συνάντηση του υπουργείου με τη Διοίκηση του ιδρύματος. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα απεργία και θα συγκεντρωθούν ξανά έξω από το υπουργείο, σήμερα, στη 1.30 μ.μ., προκειμένου να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της συνάντησης και να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ