Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στήνουν ξανά εδώλια για τους ναυτεργάτες

Σήμερα δικάζονται τα προεδρεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και στις 26 Φλεβάρη όλο το πλήρωμα του «SUPERFERRY II»

Η απεργία των ναυτεργατών στις 23/6/2010 ήταν καρφί στο μάτι των εφοπλιστών και γι' αυτό διώκονται τα ταξικά σωματεία

ΛΕΠΙΔΗΣ

Η απεργία των ναυτεργατών στις 23/6/2010 ήταν καρφί στο μάτι των εφοπλιστών και γι' αυτό διώκονται τα ταξικά σωματεία
Κλιμακώνεται η απόπειρα ποινικοποίησης των αγώνων των ναυτεργατών για λογαριασμό των εφοπλιστών, καθώς σήμερα το πρωί στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά θα βρεθούν τα προεδρεία των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» με την κατηγορία ότι «δεν συμμορφώθηκαν σε δικαστική απόφαση που έκρινε την απεργία στις 23 Ιούνη του 2010 παράνομη»!

Την απεργία αυτή είχαν κηρύξει τα δύο σωματεία - μετά την απεργοσπαστική στάση της ΠΝΟ - για την κατάργηση του μνημονίου και συγκεκριμένα του ν. 3845/2010, ενάντια στον κανονισμό 3577/92 για την άρση του καμποτάζ και για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Η απεργία είχε κριθεί παράνομη από τα δικαστήρια του Πειραιά, με αξίωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας. Τα προεδρεία των δύο ταξικών ναυτεργατικών σωματείων, ως όφειλαν, πρωτοστάτησαν στην εφαρμογή των αποφάσεων των συνδικαλιστικών οργάνων και υπερασπίστηκαν το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία.

Επίσης, στις 26 Φλεβάρη παραπέμπεται σε δίκη ολόκληρο το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ «SUPERFERRY II», επειδή στις 20 Φλεβάρη 2013, συμμετείχε στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία που είχαν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΠΝΟ, ενώ ήταν σε ισχύ η πολιτική επιστράτευση που είχε επιβληθεί τότε στα πλοία της ακτοπλοΐας. Δηλαδή, 48 ναυτεργάτες θα συρθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία της παραβίασης αυτού του απαράδεκτου και αντιδραστικού μέτρου! Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει προηγούμενο, τα τελευταία χρόνια, να διώκεται με βάση την πολιτική επιστράτευση το σύνολο των μελών ενός πληρώματος και να δικάζεται με αυτές τις βαριές κατηγορίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ