Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Στα βράχια» η δημόσια ναυτική εκπαίδευση

Τα οξυμένα προβλήματα της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της αδιαφάνειας στα κονδύλια από το Κεφάλαιο Ναυτικής Εκπαίδευσης, αναδεικνύει η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) με ανακοίνωσή της, στην οποία υπογραμμίζει ότι «με αυτόν τον τρόπο στρώνεται το έδαφος στα τρωκτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) 141/2014».

Η ΠΕΜΕΝ αναφέρεται συγκεκριμένα στην ΑΕΝ Ασπροπύργου, όπου «ενώ βρίσκονται σε περίοδο γραπτών εξετάσεων, ακόμα δεν έχουν δοθεί όλα τα βιβλία, όπως για τα μαθήματα Ναυτικό Δίκαιο, Τεχνολογία Υλικών στο Β' Εξάμηνο των Μηχανικών. Σοβαρές είναι οι δυσκολίες στην εύρεση θέσεων εργασίας για την πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών ταξιδιών.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στο ΚΕΣΕΝ, με αποκλεισμούς και λίστες αναμονής για τους μετεκπαιδευόμενους, η συντριπτική πλειοψηφία είναι ωρομίσθιοι καθηγητές, τα εργαστήρια έχουν μετατραπεί σε αίθουσες θεωρητικής διδασκαλίας, με προβλήματα στέγασης για τους προερχόμενους από την επαρχία, μη έγκαιρη καταβολή του επιδόματος φοίτησης».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org