Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ανησυχία για τις εξελίξεις στα Πρακτορεία Τύπου

Ανησυχία για την επικείμενη μεταφορά έργου των Πρακτορείων «Αργος» και «Ευρώπη» στις εγκαταστάσεις της «Ιρις Εκτυπωτική» εκφράζει η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας, που έχει ζητήσει συνάντηση με την εργοδοσία, χωρίς ανταπόκριση μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με το σωματείο, η μεταφορά εργασιών, που μέχρι τώρα γίνονταν στις εγκαταστάσεις των πρακτορείων, προετοιμάζεται με γρήγορους ρυθμούς, καθώς διαμορφώνονται οι κατάλληλοι χώροι.

«Αυτή η κίνηση είναι μέρος ενός σχεδιασμού που προβλέπει γενικότερες αλλαγές», όπως απολύσεις και προσπάθεια για συρρίκνωση δικαιωμάτων, σημειώνει το σωματείο και ξεκαθαρίζει: «Μας ανησυχεί η σιγή από τη μεριά της εργοδοσίας, αλλά τους διαβεβαιώνουμε για μια ακόμη φορά ότι δεν θα δεχθούμε καμία αλλαγή που θα θίγει και στο ελάχιστο τα δικαιώματά μας. Δεν θα δεχθούμε εκβιασμούς ή να επιλέξουμε το μικρότερο κακό».

Καταγγέλλει ακόμα ότι η «Ευρώπη» έχει καταθέσει αγωγή σε βάρος του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ και απαιτεί 1 εκατ. ευρώ επειδή, όπως ισχυρίζεται, γινόταν λάθος στον τρόπο παρακράτησης της ασφαλιστικής εισφοράς. «Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα, να απαντήσουμε άμεσα, όταν χρειαστεί, για να αποτρέψουμε τις δυσμενείς αλλαγές, να διεκδικήσουμε την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, αλλά και την άμεση επιστροφή του μέρους των μισθών που αυθαίρετα "έκοψε" η ΕΥΡΩΠΗ», σημειώνει το σωματείο, που θα ανακοινώσει άμεσα ημερομηνία για έκτακτη Γενική Συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ