Τρίτη 18 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΟΣ
Και μέσα από την Περιφέρεια, οι κομμουνιστές θα στηρίζουν τον αγώνα του λαού

Αποσπάσματα από το χαιρετισμό, στη συγκέντρωση στο Σπόρτιγκ, του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αττικής

«Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί επαγγελματίες, όλοι μαζί σαν μια γροθιά, ένα σώμα, μία θέληση, μπορούμε να δυναμώσουμε το ΚΚΕ, γιατί οι προτάσεις του, οι θέσεις του, οι αγώνες του δίνουν μαχητικότητα, προοπτική.

Να εμπιστευτούμε, να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το ΚΚΕ, να πετάξουμε από πάνω μας το παλιό, το σάπιο και τα κόμματά τους και να δώσουμε τη δύναμη στο μόνο νέο που υπάρχει, που μπορεί και θέλει να σηκώσει τείχος απέναντι στους βιομήχανους, στις κυβερνήσεις τους, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες, στην ΕΕ, που μπορεί να ενώσει όλες τις λαϊκές δυνάμεις σε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία. Και αυτό είναι το μόνο νέο, το ΚΚΕ.

Οι άλλες δυνάμεις στην Περιφέρεια, ουσιαστικά, με τις αποφάσεις τους, στράφηκαν ενάντια στον εργοτόκοσμο, στα λαϊκά στρώματα. Ιδιωτικοποίησαν υπηρεσίες της Περιφέρειας, προώθησαν τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ψήφισαν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Μάλιστα, έχουν το θράσος να μιλούν, έτσι λένε, ότι "νοικοκύρεψαν" την Αττική. Αυτό όμως που ζει ο λαός μας σήμερα, εδώ στην Αττική, είναι εντελώς διαφορετικό. "Νοικοκύρεψαν" την Αττική αλλά με τσάκισμα των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, του λαού της Αττικής συνολικά.

Η Περιφέρεια έδωσε πάρα πολλά χρήματα σε δράσεις του κεφαλαίου, ακόμα και σε γήπεδα μεγαλοεπιχειρηματιών, υλοποίησε πλήρως τη γραμμή της κεντρικής εξουσίας. Δίπλα μας, τώρα αυτές τις μέρες, έχουμε ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, παράδοση του Ελληνικού στο μεγάλο κεφάλαιο, είχαμε συγχωνεύεις, καταργήσεις νοσοκομείων. Είδατε μήπως κάποιον απ' όλους αυτούς που λένε ότι είναι με τη λαϊκή θέληση να οργανώσει κανέναν αγώνα, να βγει μπροστά; Κανένας τους. Οχι μόνο συμφώνησαν με την κυβέρνηση και την κεντρική εξουσία συνολικά, αλλά μπήκαν μπροστά για την υλοποίηση όλων αυτών των αντεργατικών πολιτικών. Και των ιδιωτικοποιήσεων και των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων και του κλεισίματος του ΕΟΠΥΥ και όλης αυτής της άθλιας πολιτικής.

Αλλά και τα άλλα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τοπική Διοίκηση τέτοια πολιτική υλοποίησαν. Υπερασπίστηκαν και υπερασπίζονται την ΕΕ και το δρόμο ανάπτυξης που έφερε το λαό στη χρεοκοπία. Συμφώνησαν σε όλες τις Περιφέρειες αλλά και εδώ στην Αττική, ακόμα και σ' αυτή την αθλιότητα των εργασιακών σχέσεων, των 5μηνων, των 3μηνων, της μερικής απασχόλησης. Δεν απέμεινε και καμιά πολιτική απόφαση της κυβέρνησης που να μην την υλοποιήσουν. Εσπρωξαν εκατομμύρια στα λεγόμενα προγράμματα απασχόλησης που ανακυκλώνουν την ανεργία και δημιουργούν ψευδαισθήσεις στους εργαζόμενους ότι έτσι μπορεί να αλλάξει η κατάστασή τους.

Ακούραστα και αταλάντευτα, μπροστά σε όλες τις μάχες

Εμείς οι κομμουνιστές και μέσα απ' την Τοπική Διοίκηση θα στηρίξουμε τον αγώνα του λαού, θα συμβάλουμε στην ανακούφισή του, δίνοντας βάρος σε τομείς της κοινωνικής πολιτικής, όπως είναι η σχολική στέγη, οι παιδικοί σταθμοί, οι υπηρεσίες Πρόνοιας. Θα πιέσουμε να αυξηθούν τα κονδύλια για την Τοπική Διοίκηση και βεβαίως αυτά να πάνε σε έργα που έχει ανάγκη ο λαός και να μπορεί βεβαίως να έχει πρόσβαση σ' αυτά και να μην πληρώνει απ' την τσέπη του δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Προχτές, στη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες, όλα αυτά που συζητάμε σήμερα, όλα αυτά τα αιτήματα του λαού, ξέρετε πώς τα ονόμασαν οι βιομήχανοι; Ο κ. Δασκαλόπουλος; Που προηγουμένως είπε ο Ν. Σοφιανός ο Συριζαίος Δασκαλόπουλος; Σαν αιτήματα και απόψεις μιας άλλης εποχής... Τους απαντήσαμε με το σύνθημα που φωνάζουμε κάθε μέρα στους δρόμους: Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά!

Ετσι, λοιπόν, και οι αγωνιστές στη διοίκηση μιας Περιφέρειας πρέπει να ενεργούν ως αντιπολίτευση στην κεντρική εξουσία και τα μεγάλα συμφέροντα, αλλιώς θα είναι διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής. Κι αυτό μόνο οι κομμουνιστές μπορούν να το κάνουν, κι αυτό θα κάνουν με μεγάλη συνέπεια όπως το έκαναν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Τα διάφορα παπαγαλάκια του συστήματος δουλεύουν συστηματικά για να πείσουν ότι οι εκλογές για Δήμους και Περιφέρειες "δεν πρέπει να έχουν κομματικό χαρακτήρα". Γι' αυτό και καραβιές από δήθεν "ανεξάρτητους" υποψήφιους κάνουν την εμφάνισή τους, όχι μόνο από το χώρο των γνωστών-αγνώστων του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν κάνει την "ανεξαρτησία" επάγγελμα, αλλά και καραμπινάτοι Νεοδημοκράτες και Πασόκοι.

Το ΚΚΕ παλεύει και θα συνεχίσει να παλεύει καθημερινά με επίκεντρο τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα, δεν κουράζεται, αντέχει. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια για όσους συκοφαντούν το Κόμμα μας ότι δήθεν παραπέμπει τα πάντα στη "Δευτέρα Παρουσία" του σοσιαλισμού.

Μπροστά, λοιπόν, στις εκλογές θυμίζουμε σε κάθε άνθρωπο του λαού και τις συγκεκριμένες μάχες, αλλά και τις προτάσεις του Κόμματος, της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε Περιφέρειες και Δήμους, παντού.

Ακούραστα, αταλάντευτα, συνεχίζουμε. Είμαστε μπροστά σε όλες τις μάχες. Να απευθυνθούμε με ανοιχτή καρδιά σε όλους τους εργαζόμενους, σ' όλα τα λαϊκά στρώματα. Το ΚΚΕ είναι εδώ και θα είναι εδώ. ΚΚΕ ισχυρό παντού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Είναι η ώρα να αποτελέσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» την έκπληξη της εκλογικής αναμέτρησης(2023-10-06 00:00:00.0)
Υπάρχει διέξοδος! Με ισχυρό ΚΚΕ παντού κάνουμε την πραγματική διαφορά(2019-04-27 00:00:00.0)
Αξιωματικοί και υπαξιωματικοί εν ενεργεία, απόστρατοι και φαντάροι κάνουμε βήμα μπροστά με το ΚΚΕ(2019-03-05 00:00:00.0)
Αντιλαϊκός ο απολογισμός της(2014-03-05 00:00:00.0)
Στη μάχη ενιαία σε Περιφέρειες και Δήμους(2010-10-06 00:00:00.0)
Εκτός σταθμών 1 στα 3 παιδιά στην Πάτρα(2010-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ