Τρίτη 18 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τίμησαν τον Νίκο Νικηφορίδη

Εκδήλωση τιμής στον Νίκο Νικηφορίδη πραγματοποίησε το Σάββατο στις Συκιές η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), με αφορμή τη συμπλήρωση 63 χρόνων από τη δολοφονία του, στις 5 Μάρτη, πίσω από τις φυλακές του Γεντί Κουλέ.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Μπάμπης Βέλλης, μέλος της Γραμματείας της ΕΔΥΕΘ και υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Οπως είπε, «ο Νίκος Νικηφορίδης, οι χιλιάδες αγωνιστές που διώχτηκαν, εκτελέστηκαν, βασανίστηκαν, άφησαν για εμάς ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο. Την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, που μόνο βάσανα έφερε και φέρνει στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Αυτές οι ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας, η πάλη όλων των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό, είναι που θα διασφαλίσουν και άλλου τύπου διεθνείς σχέσεις, στη βάση του αμοιβαίου οφέλους και της συνεργασίας. Ετσι θα ανοίξει ο δρόμος για την ειρήνη, την κατάργηση των πυρηνικών όπλων, τον αφοπλισμό, για να σταματήσει το αιματοκύλισμα των λαών. Ο ιμπεριαλισμός είναι ισχυρός αλλά δεν είναι ανίκητος. Δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στο σκοπό της ανατροπής της βαρβαρότητας, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους, για το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της ΕΔΥΕΘ και των τοπικών Επιτροπών Ειρήνης, της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με επιτυχία η εκδήλωση για τον Ν. Νικηφορίδη(5/3/2016)
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Νίκο Νικηφορίδη(11/3/2009)
Για τον Νίκο Νικηφορίδη(7/3/2009)
Για τον Νίκο Νικηφορίδη(5/3/2009)
Με τους αγώνες μας τιμάμε τον Νίκο Νικηφορίδη(5/3/2005)
Τίμησαν τον Νίκο Νικηφορίδη(12/3/2002)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org