Τρίτη 18 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Αναταράξεις από «ανεξαρτητοποίηση» βουλευτή

Αναταράξεις στα εσωκομματικά της Χρυσής Αυγής προκαλεί η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Λάρισας Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και οι χτεσινοβραδινές φήμες για ανεξαρτητοποίηση και δεύτερου βουλευτή, του Ευστάθιου Μπούκουρα. Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο Χ. Αλεξόπουλος ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι ...δεν γνώριζε τίποτα για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και ότι μετά τις σχετικές αποκαλύψεις δεν μπορεί να είναι μέλος της κοινοβουλευτικής της ομάδας. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής.

Να σημειωθεί ότι για τον Αλεξόπουλο, όπως και για άλλους βουλευτές του φασιστικού μορφώματος, έχει ζητηθεί η άρση ασυλίας του, καθώς ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Η Χρυσή Αυγή έσπευσε από την πλευρά της να χαρακτηρίσει τον Αλεξόπουλο «Ιούδα», καλώντας τον ταυτόχρονα να παραδώσει την έδρα του.

Το αν η κίνηση του συγκεκριμένου βουλευτή έχει σχέση με προσπάθεια προσωπικής απεμπλοκής του ενόψει και δικαστικών εξελίξεων ή εντάσσεται σε σχέδια μηχανισμών που επιδιώκουν μια συνολική αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού που να περιέχει και τη νεοναζιστική οργάνωση με εξωραϊσμένο πρόσωπο, μένει να φανεί στην πορεία.

Ως προς τον Ε. Μπούκουρα, σύγχυση δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι ενώ σε τηλεοπτικό σταθμό εμφανίστηκε εξουσιοδότησή του προς το δικηγόρο του να δηλώσει στον Πρόεδρο της Βουλής την ανεξαρτητοποίησή του, ο δικηγόρος με δήλωσή του αρνήθηκε το γεγονός. Ο Ε. Μπούκουρας αρνήθηκε επίσης να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού για να εξεταστεί από την Επιτροπή της Βουλής, ενόψει της συζήτησης για την άρση της ασυλίας του.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org