Τρίτη 18 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Αγωνιστική ετοιμότητα και δράση ενάντια στα χειρότερα που είναι μπροστά

Αναφερόμενος στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη χτεσινή εκδήλωση στο λιμάνι του Πειραιά, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, σημείωσε τα εξής:

«Οι τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα επιβεβαιώνουν ότι πρέπει να υπάρχει από τη μεριά του λαού αγωνιστική δράση και ετοιμότητα για τα χειρότερα που είναι μπροστά. Ηδη ανοίγει και επίσημα θέμα νέων ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό σύστημα και τα Ταμεία, που θα πληγούν από τη νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να προχωρήσει σε τέτοιες ανατροπές, στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και στην ουσιαστική απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία.

Ομως, την ίδια στιγμή καλούμε το λαό να σκεφτεί, να προβληματιστεί. Ολα αυτά που εμφανίζονται ως απαιτήσεις της τρόικας και ως μνημονιακές υποχρεώσεις, είναι ή δεν είναι απαιτήσεις των κεφαλαιοκρατών και κατευθύνσεις της ΕΕ, που υπάρχουν προ μνημονίου και κρίσης;

Μήπως αυτές οι απαιτήσεις θα εξαφανιστούν όταν έρθει η ανάκαμψη και όταν το μνημόνιο τελειώσει, όπως υπόσχεται η κυβέρνηση; Θα εξαφανιστούν αν αναδειχτεί μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή θα μετατραπούν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, όλοι αυτοί που έχουν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας, σε αρνάκια και σε φίλους των εργαζομένων;

Οχι. Αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όσο υπάρχει ΕΕ και καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, που υποστηρίζουν και η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, παλιά ή νεόκοπα.

Μόνο η λαϊκή οργάνωση και πάλη, με στόχο όχι γενικά και αόριστα αντιμνημονιακό, αλλά αντιμονοπωλιακό και αντικαπιταλιστικό, μπορεί να βάλει εμπόδια, να τους χαλάσει τα σχέδια. Αλλά και να συσπειρώσει δυνάμεις, να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για συνολικές ανατροπές, για να πάρει ο λαός στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας, να την αναπτύξει με βάση τις δικές του ανάγκες. Αν δεν γίνει αυτό, οι όποιοι αγώνες θα ξεφουσκώνουν και θα εγκλωβίζονται σε κυβερνήσεις διαχείρισης, που θα συνεχίζουν το αντιλαϊκό έργο από εκεί που το σταμάτησαν οι προηγούμενες, όπως γίνεται μέχρι σήμερα».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org