Τρίτη 18 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να αναλάβει τώρα το κράτος τη συνέχιση και ολοκλήρωση του Μετρό

Νέα εμπλοκή στην πορεία του έργου του Μετρό της Θεσσαλονίκης παρουσιάσθηκε μετά την απόφαση της κατασκευάστριας κοινοπραξίας του έργου (ΑΕΓΕΚ - Impregilo - Ansaldo - Seli - Ansaldobreda) να στείλει στην Αττικό Μετρό «ειδική δήλωση διακοπής έργων», με την οποία γνωστοποίησε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες. Ακολούθησε ένας χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων από το σύνολο σχεδόν των υποψηφίων που διεκδικούν την ψήφο του λαού της Θεσσαλονίκης, με τις ευθύνες να επιρρίπτονται, κατά περίπτωση, στην κυβέρνηση, την κοινοπραξία και το Δήμο. Ολοι τους προσπαθούν για άλλη μια φορά να θολώσουν τα νερά, για να αθωώσουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.

Η θέση του ΚΚΕ

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί το κράτος να αναλάβει ΤΩΡΑ τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου, χωρίς την εμπλοκή εργολάβων, με δημόσιο κατασκευαστικό φορέα. Ξεκαθαρίζει ότι: «Η πρόταση αυτή του ΚΚΕ μπορεί να ανακόψει την εκτόξευση του κόστους, να ολοκληρώσει το έργο στο ορατό μέλλον, να απαλλάξει την πόλη από αυτόν το βραχνά, να εξασφαλίσει την εργασία και τα δικαιώματα των εργαζόμενων σ' αυτό.

Η λύση για τους εργαζόμενους δεν είναι να συνταχθούν με τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών.

Βέβαια η λύση αυτή έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των μονοπωλίων του κατασκευαστικού κλάδου και την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τα κόμματα και οι παρατάξεις που δεν θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση μ' αυτή την πηγή του προβλήματος, που υποστηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ενωση, έχουν τεράστιες ευθύνες για το πρόβλημα (...) πρέπει να πάρουν την απάντησή τους από το λαό, που πρέπει να αξιοποιήσει την πείρα του και από αυτή την εξέλιξη, να υποστηρίξει την πολιτική του ΚΚΕ, σαν τη μόνη διέξοδο σε όφελός του».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org