Τρίτη 18 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Με ισχυρό ΚΚΕ, η λαϊκή πλειοψηφία της Αθήνας μπορεί να δημιουργήσει τη δική της δυναμική

Ο χαιρετισμός του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου δημάρχου Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στη συγκέντρωση στο Σπόρτιγκ

«Φίλοι και σύντροφοι,

Ολοι καταλαβαίνουμε το πολιτικό βάρος και τη σημασία που έχει η εκλογική μάχη και το αποτέλεσμα στο Δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής. Σε αυτή την πολιτική αναμέτρηση, η λαϊκή πλειοψηφία που ζει και δουλεύει στην Αθήνα πρέπει να σταθεί με ενιαίο κριτήριο μπροστά στις τρεις κάλπες. Ο εργαζόμενος, ο επαγγελματίας, ο συνταξιούχος, ο άνεργος, οι νέοι - άνδρες και γυναίκες που πληρώνουν τις συνέπειες από την πολιτική που διαχειρίστηκε την κρίση της οικονομίας αυτού του συστήματος. Αυτήν την πολιτική την υλοποίησαν "κατά γράμμα" δήμαρχοι και περιφερειάρχες στη μεγάλη γκάμα αρμοδιοτήτων που έχουν οι δήμοι ως το τοπικό κράτος σε κρίσιμους τομείς και υπηρεσίες. Διαφημίζουν την αποφασιστική συμβολή που είχαν, λέγοντας "εμείς κρατήσαμε τις πόλεις όρθιες", αφού και αυτοί γονάτισαν τη λαϊκή πλειοψηφία, συμβάλλοντας στη λεηλασία του όποιου υπόλοιπου εισοδήματος, με χιλιάδες απολύσεις, με συρρίκνωση υπηρεσιών.

Το θεσμικό πλαίσιο με το οποίο λειτουργούν οι δήμοι σήμερα δημιουργήθηκε πριν από τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια. Είναι ο Δήμος που υλοποιεί απρόσκοπτα την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων - ΕΕ. Ο Δήμος που σαν επιχειρηματίας κοστολογεί την κάθε υπηρεσία του. Ανταγωνιστικός δηλαδή, με εργαζόμενους φτηνούς - ευέλικτους - προσωρινούς, μη αμειβόμενους εθελοντές. Που δίνει υπηρεσίες του σε ιδιώτες επιχειρηματίες και ΜΚΟ. Που συνεργάζεται με μεγάλες επιχειρήσεις σε χρυσοφόρους τομείς όπως τα σκουπίδια, οι αναπλάσεις, η τουριστική βιτρίνα. Δήμοι που συμπράττουν σε μια ανάπτυξη που τα οφέλη της θα απολαύσουν λίγοι και το κόστος της θα το πληρώσουν οι πολλοί.

Το ίδιο μοντέλο υπηρετούν παλιές καραβάνες ή «άφθαρτοι»

Αυτό το μοντέλο υπηρετούν όλοι μαζί οι υποψήφιοι δήμαρχοι των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, οι διαχειριστές της οικονομίας της αγοράς, ανεξαρτήτως χρώματος και αυτοπροσδιορισμού. Ακομμάτιστοι ή αντιμνημονιακοί, αλλά πάντα εραστές της ΕΕ, των μνημονίων διαρκείας, παλιές καραβάνες ή νέοι - «άφθαρτοι».

Ο δήμαρχος της Αθήνας, δήμαρχος της συγκυβέρνησης, έχοντας την αμέριστη στήριξη συγκροτημάτων του Τύπου, διαφημίζεται σαν τον ικανό, που χωρίς εξαρτήσεις, έβαλε τάξη στην πόλη και έχει και πλεόνασμα. Η εικόνα αυτή δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα και τα αποτελέσματα της διοίκησης Καμίνη. Στηρίχτηκε από τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις και στήριξε την πολιτική τους. Η Αθήνα αυτά τα χρόνια έχασε 5 νοσοκομειακές μονάδες, 47 σχολεία πρωτοβάθμιας / δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης -έχοντας σήμερα σχολεία με 450 και 500 μαθητές- 6 παιδικούς σταθμούς, 2 δημοτικά ιατρεία για τέσσερα χρόνια κλειστά. Ο λαός της πλήρωνε κάθε χρόνο 300 εκατ. ευρώ στο δήμο, ενώ οι εργαζόμενοι του δήμου έχαναν 50 εκατ. από τους μισθούς τους. Ο Δήμος έχασε σε τέσσερα χρόνια 5.000 εργαζόμενους, παρουσιάζοντας σήμερα μια εικόνα συρρίκνωσης παντού. Οι επιπτώσεις είναι ορατές σε όλους τους τομείς των συνεργείων: Στην αποκομιδή, στην οδοποιία, στον ηλεκτροφωτισμό, στις παιδικές χαρές, στο πράσινο. Στις κοινωνικές υπηρεσίες ίδια εικόνα. Στα δημοτικά ιατρεία 40.000 επισκέψεις λιγότερες το 2013 σε σχέση με το 2011. Τα κέντρα πρόληψης στον αέρα, στις σχολικές επιτροπές η χρηματοδότηση μειωμένη κατά 50% το 2013 σε σχέση με το 2010. Τα σχολεία αφύλακτα, οι καθαρίστριες πληρώνονται με έναντι.

Είναι μακρύς ο κατάλογος που αποτυπώνει την εικόνα του Δήμου και γκρεμίζει τις δοξασίες Καμίνη από τη μια και τα χιλιοειπωμένα κλισέ που προβάλλουν, ιδιαίτερα οι υποψήφιοι του διπολισμού, ο βουλευτής της ΝΔ και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Αγάπησα την Αθήνα - αλλάζουμε την Αθήνα. Πόσες φορές αγαπήθηκε και άλλαξε η Αθήνα; Χάνεις το λογαριασμό. Απέναντι στην εικονική πραγματικότητα του Καμίνη οι υποψήφιοι του νέου δικομματισμού παραθέτουν εκθέσεις ιδεών και προγράμματα προεκλογικής χρήσης. Η συμφωνία τους με το κυρίαρχο μοντέλο τούς οδηγεί σε αερολογίες και συνθήματα. Θα φωτίσει όλη την πόλη ο Σπηλιωτόπουλος! Προς το παρόν από τα 3.000 αιτήματα που υπάρχουν, το συνεργείο ηλεκτροφωτισμού μπορεί να ανταποκριθεί μόνο στα 50. Ολοι θα φέρουν τουρίστες στην Αθήνα και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ θα τους διασκορπίσει σε όλη την πόλη! Και συνεχίζει, ο δημοτικός αστυνόμος θα κρατάει στυλό, οι διαδηλώσεις στο κέντρο θα μειωθούν και θα φτιάξουμε πρόγραμμα που θα μείνουν όλοι ικανοποιημένοι!...

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" τιμά την εμπιστοσύνη των εργαζομένων της πόλης

Φίλοι και σύντροφοι,

Ενα σύνολο πρωτοβουλιών - παρεμβάσεων - προτάσεων - διεκδικήσεων συγκροτούν τις θέσεις και τη δράση μας στο Δήμο της Αθήνας όλη αυτήν την περίοδο. Οι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, οι εκπρόσωποί μας στους οργανισμούς, στις επιτροπές, στα Νομικά Πρόσωπα καταπιάστηκαν με τα προβλήματα της σκληρής καθημερινότητας, διεκδικώντας συγκεκριμένα μέτρα και αιτήματα για τα διαμερίσματα, τις γειτονιές, τους εργαζόμενους, τους καταστηματάρχες. Ο συνδυασμός του ΚΚΕ, η "Λαϊκή Συσπείρωση", με τη δράση του τίμησε την εμπιστοσύνη που του έδωσε ένα σημαντικό ποσοστό των εργαζομένων της πόλης στις προηγούμενες εκλογές.

Απέναντι στους υποψήφιους δημάρχους της συγκυβέρνησης, στους νέους διαχειριστές του ΣΥΡΙΖΑ της κωλοτούμπας, στον υπόδικο για κακουργηματικές πράξεις ναζιστή της ΧΑ, απαντάμε με την αγωνιστική συνέπεια λόγων και έργων, την ανιδιοτέλεια, τις καθαρές κουβέντες για το ποια είναι η διέξοδος στη χώρα για το τι μπορούμε να κάνουμε στο Δήμο.

Δήμος είναι οι χιλιάδες εργαζόμενοί του, που με τσακισμένους μισθούς, την αβεβαιότητα και τη δουλειά με ημερομηνία λήξης, κάνουν ό,τι μπορούν κρατώντας κρίσιμες λειτουργίες στην πόλη. Καλούμε τους χιλιάδες εργαζόμενους και τους απολυμένους του Δήμου να στηρίξουν στην κάλπη το ΚΚΕ και τους υποψηφίους του. Συναντηθήκαμε συνεχώς στους χώρους δουλειάς, στα δικαστήρια, στις απεργίες, στην κατάληψη, στηρίξαμε διαρκώς τα αιτήματά σας, υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα στη δουλειά. Μην ακούτε όψιμους σωτήρες, δεν υπάρχει υποχρέωση σε αυτούς που σας κράταγαν όμηρους για χρόνια. Κάντε το βήμα - ψηφίστε ΚΚΕ.

Καλούμε τη λαϊκή πλειοψηφία που ζει στην Αθήνα να δημιουργήσει τη δική της δυναμική, να δημιουργήσει τους όρους για να μπει:

-- Φρένο στη φορομπηξία του Δήμου για μείωση τώρα των τελών στο 40% στην κατοικία και την επαγγελματική στέγη. Για ταξική αναπροσαρμογή των τελών πληρώνοντας οι μεγάλες επιχειρήσεις - όμιλοι - τράπεζες - ιδιωτική υγεία και άλλοι. Για να πληρώσει η νύχτα και οι αλυσίδες εστίασης και όχι η πλειοψηφία των 20.000 καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων.

-- Να στηριχθούν οι δομές του Δήμου, βάζοντας φρένο στην ιδιωτικοποίηση που εξαγγέλλεται στην καθαριότητα, στις εργολαβίες, στην ανταποδοτικότητα, στις πολιτιστικές και αθλητικές δομές του Δήμου.

-- Να φύγουν οι ΜΚΟ από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και τα σχολεία. Να διοχετευθούν όλοι οι πόροι στην υποχρέωση του τοπικού κράτους μέσω των φορέων του να αντιμετωπίσει την ακραία φτώχεια που δημιουργεί και την ένδεια χιλιάδων συνανθρώπων μας.

-- Να στηριχθούν οι εργαζόμενοι στους αγώνες τους, οι επαγγελματίες στη δουλειά τους ενάντια στις "λευκές νύχτες" που κρύβουν την αγωνία επιβίωσης, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τον ΟΑΕΕ ή τα πρόστιμα στους μικρούς για την επιγραφή ή τα σταντς, όταν παραχωρούν στο κεφάλαιο ακόμα και τον Εθνικό κήπο για να κάνει γκαλερί η ΜΚΟ του Δασκαλόπουλου των βιομηχάνων.

-- Να διευρυνθεί το δίκτυο των παιδικών σταθμών, αξιοποιώντας την περιουσία των ιδρυμάτων. Να μάθουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι για τις δυνατότητες που υπάρχουν, καλύπτοντας τις κενές θέσεις στους σταθμούς και στα αιτήματα για τις παιδικές κατασκηνώσεις.

-- Να βάλουμε φραγμό στην πολιτική που στηρίζει ο δήμος και όλες οι άλλες παρατάξεις στη διαχείριση των ναρκωτικών με τα προγράμματα μεθαδόνης στα νοσοκομεία. Στηρίζοντας την πρόληψη και τα στεγνά προγράμματα.

-- Να απαιτήσουμε την εκτέλεση δεκάδων αποφάσεων για απαλλοτριώσεις. Για τέσσερα χρόνια, το κονδύλι για απαλλοτριώσεις ήταν μηδενικό. Με τη λαϊκή παρέμβαση να δημιουργήσουμε δεδομένα, διεκδικώντας κάθε ακόμα ελεύθερη γωνιά στον Προμπονά, στην Ακαδημία Πλάτωνα, στο Γουδή, στα Προσφυγικά, ματαιώνοντας τα σχέδια για εμπορικά κέντρα.

Σε όλα τα κρίσιμα θέματα με συνέπεια και συνέχεια έχουμε προβάλει τις θέσεις μας. Δεν αποφεύγουμε καμία συζήτηση για το οργανωμένο έγκλημα, την παραβατικότητα, τους οίκους ανοχής. Διεκδικούμε μέτρα και ταυτόχρονα αποκαλύπτουμε τη σχέση της μαφίας και της μαύρης οικονομίας με τη μήτρα που τη γεννάει, το εκμεταλλευτικό σύστημα.

Βάζουμε φραγμό στη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή

Στην Αθήνα, στις γειτονιές μας ζουν πάνω από 100 χιλιάδες μετανάστες νόμιμοι κάτοικοι της πόλης. Πληρώνουν φόρους - τέλη, προσμετρώνται στον πληθυσμό της για την κατανομή των κουτσουρεμένων κρατικών πόρων. Τα δικαιώματά τους είναι και δικά μας δικαιώματα. Τα παιδιά τους είναι μαζί με τα παιδιά μας στα σχολεία, στις παιδικές χαρές. Είναι καθήκον μας να βάλουμε φραγμό στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της ΧΑ. Να απομονώσουμε το ρατσισμό.

Στην Αθήνα και σε γειτονιές της οδηγούνται χιλιάδες άλλοι μετανάστες που εγκλωβίζονται λόγω της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ. Ολοι ανακάλυψαν, από τον ΣΥΡΙΖΑ ως τη ΧΑ, με δέκα χρόνια καθυστέρηση το "Δουβλίνο" και τις συνέπειες που φέρνει στον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα ως βασική πύλη εισόδου στην ΕΕ. Το ΚΚΕ έγκαιρα τις καταψήφισε μόνο του τότε και αποκάλυψε. Η μονή λύση είναι οι ανοιχτοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας σε σημεία όλης της χώρας για παροχή ανθρωπιστικής φροντίδας και η ελεύθερη μετακίνησή τους στην ΕΕ με ταξιδιωτικά έγγραφα ή καθεστώς ασύλου.

Εχουμε δύο μήνες μπροστά μας. Δίνουμε μαζί, χιλιάδες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ένα συλλογικό αγώνα για ισχυρό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο της Αθήνας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org