Τρίτη 18 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
Τίμησαν τους ήρωες του Μπλόκου της Καλογρέζας

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Θ. Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής

Από τη συγκέντρωση μπροστά στο μνημείο των εκτελεσθέντων
Από τη συγκέντρωση μπροστά στο μνημείο των εκτελεσθέντων
Τη μνήμη των 22 ηρώων του μπλόκου της Καλογρέζας, που δολοφονήθηκαν από τους χιτλερικούς κατακτητές και τους συνεργάτες τους ταγματασφαλίτες στις 15/3/1944, τίμησαν το πρωί του Σαββάτου οι κάτοικοι της Ν. Ιωνίας και της Καλογρέζας, με εκδήλωση που οργάνωσαν η ΤΕ Βορείου Τομέα Αττικής του ΚΚΕ και τα Παραρτήματα Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου, Φιλαδέλφειας και Μεταμόρφωσης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Στην κεντρική ομιλία, μπροστά στο Μνημείο των εκτελεσθέντων, ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τόνισε πως «δεν ήταν τυχαία η επιλογή των Γερμανών φασιστών και των ντόπιων φασιστών τους το Μπλόκο της Καλογρέζας. Ηταν μια συνοικία που στην Αντίσταση πρωτοστάτησαν οι εργάτες στα λιγνιτωρυχεία του Καζά και οι κλωστοϋφαντουργοί. Η επίθεση των χιτλερικών, των δοσίλογων και ταγματασφαλιτών εκδηλώθηκε σε απάντηση όχι μόνο στον αγώνα κατά των κατακτητών αλλά και στις κινητοποιήσεις των εργατών των ανθρακορυχείων. Ηταν μια συντονισμένη, αιματηρή απάντηση κατακτητών και εργοδοσίας, για να τσακίσουν τη λαϊκή αντίσταση. Τον αγώνα και τη θυσία των εργατών και του λαού της Καλογρέζας τιμάμε σήμερα, συνεχίζοντας με αποφασιστικότητα και πείσμα το δρόμο της τιμής που διάλεξαν αυτοί». Επίσης, μίλησε για το ρόλο της ΕΕ που «πλαστογραφεί την ιστορία, προσπαθεί να εξισώσει το θύτη με τα θύματα. Το μεγάλο ηγέτη του πατριωτικού πολέμου, τον Ιωσήφ Στάλιν, με το τέρας της ανθρωπότητας που λέγεται Χίτλερ. Προσβάλει τη μνήμη 20 εκατομμυρίων νεκρών, προσβάλει τον ηρωικό Κόκκινο Στρατό που συνέτριψε τον Χίτλερ και έμπηξε τη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ, το Μάη του '45».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ν. Ιωνίας, Κώστας Τάτσης, ενώ στην εκδήλωση μνήμης παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ν. Ιωνίας Παναγιώτης Τσουκαλάς, Ηρακλείου Βασίλης Λυκούρας και Μεταμόρφωσης Μανώλης Πετάσης.

  • Σήμερα Τρίτη, στις 6.30 μ.μ., ο Θ. Παφίλης θα μιλήσει στο Θέατρο «Βεάκη» (Στουρνάρη 32, Εξάρχεια), σε συγκέντρωση που διοργανώνει η ΤΟ Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org