Τρίτη 18 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ζητά ενιαία διαπραγμάτευση τιμής καυσίμων μέσω ΕΕ

Την ανάγκη τμημάτων του ευρωενωσιακού κεφαλαίου για εφοδιασμό τους με φτηνότερο καύσιμο, καθώς υστερούν στον ανταγωνισμό τους με άλλα στο εσωτερικό της λυκοσυμμαχίας, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, παρεμβαίνοντας χτες στη συζήτηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, με τον επίτροπο Ενέργειας Γκ. Ετινγκερ.

Στα πλαίσια της προσπάθειας αναβάθμισης της θέσης της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή, τόνισε τον «κομβικό ρόλο» της Ελλάδας, λόγω κυρίως του αγωγού φυσικού αερίου TAP και των διασυνδέσεων του, «αλλά και λόγω των δυνατοτήτων που έχει και μπορεί να αναπτύξει ο τερματικός σταθμός του υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας, σε συνδυασμό με τις συζητήσεις που έγιναν φέτος στη Βουδαπέστη για το λεγόμενο Κεντρικό Διάδρομο Αιγαίου - Βαλτικής, που μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και με αντίστροφη ροή».

Παραπέρα, στάθηκε στις «μεγάλες ανισότητες που υπάρχουν στο εσωτερικό της ΕΕ στον τομέα της Ενέργειας, λόγω του ότι υπάρχουν κράτη που παράγουν ατομική ενέργεια και κράτη που απέχουν από αυτή τη μορφή ενέργειας, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στη χρήση φυσικών πόρων που έχουν ορισμένα κράτη, όπως είναι για παράδειγμα ο ελληνικός λιγνίτης, αλλά και λόγω των μεγάλων διαφοροποιήσεων που υπάρχουν στην τιμή του φυσικού αερίου».

Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε «ενιαία διαπραγμάτευση όλων των κρατών μελών, δια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έναντι των προμηθευτών φυσικού αερίου, ώστε να υπάρχει μια ενιαία τιμή και να μην αναπαράγονται αυτές οι διαρθρωτικές ανισότητες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιθέσεις που αντανακλούν τη σύγκρουση συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων(3/12/2021)
Ο ρόλος και οι σχεδιασμοί της Τουρκίας(12/8/2017)
«Τρέχει» το «όραμα» του κεφαλαίου για την Ενέργεια, με χαρτί τη «γεωγραφική θέση»(25/5/2017)
Ακονίζει τα μαχαίρια στις κόντρες για την Ενέργεια(13/3/2013)
Ασφυκτικές πιέσεις για την ενεργειακή αγορά(25/6/2010)
Ολοταχώς στην «απελευθέρωση» των πάντων(30/1/2005)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org