Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ
Να μη βρίσκει τόπο να σταθεί η Χρυσή Αυγή

Συγκέντρωση και συναυλία χτες στον Ασπρόπυργο

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση
Μήνυμα πως δε θα αφήσουν σε χλωρό κλαρί τη ναζιστική Χρυσή Αυγή σε κανένα σχολείο, χώρο δουλειάς και γειτονιά, έστειλαν οι εργαζόμενοι και η νεολαία που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στον Ασπρόπυργο, με σύνθημα: «Οργανωμένος ο λαός θα τσακίσει το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά».

Την πρωτοβουλία πήραν ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας, η πρόεδρος του οποίου έκανε την κεντρική ομιλία, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «ΜΑΣΙΝΑ», το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, που απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς, καθώς και τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου και Ελευσίνας.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι από το Σύλλογο κατοίκων Παραλίας Ασπροπύργου, την Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, το σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, την Ενωση Ελευσίνας - Μαγούλας και το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από το συγκρότημα «Bad in Bed», που αποτελείται από νέους που ζουν στην περιοχή.

Από το βήμα της συγκέντρωσης η Ελένη Χόνδρου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμων Ασπρόπυργου, Ελευσίνας και Μάνδρας - Ειδυλλίας, είπε για τη δράση των χρυσαυγιτών στην περιοχή, που έχει για ορμητήριο τα γραφεία τους: «Εκεί μπολιάζουν στα μυαλά των νέων το δηλητήριο του φασισμού, από εκεί ξεκινούν για τα βουνά της περιοχής μας για να κάνουν ασκήσεις με όπλα. Από εκεί εφορμούν οι ψευτοπαλικαράδες με τα μαύρα μπλουζάκια για να στήσουν καρτέρι θανάτου σε μεμονωμένους ανθρώπους».

Οσο για τον δήθεν «αντισυστημικό» χαρακτήρα του ναζιστικού μορφώματος, υπενθύμισε εκτός από τις γνωστές θέσεις για την ενίσχυση εφοπλιστών και επιχειρηματιών, το ρόλο που έπαιξε η Χρυσή Αυγή κατά την απεργιακή μάχη στο εργοστάσιο της «Χαλυβουργίας»: «Την περίοδο της ηρωικής 9μηνης απεργίας των δικών μας Χαλυβουργών του Ασπροπύργου, η Χρυσή Αυγή πήγαινε στους Χαλυβουργούς στον Βόλο και μοίραζε ανακοίνωση που τους έλεγε, να μην απεργήσουν, το συμφέρον τους είναι να πάει καλά το αφεντικό, ο Μάνεσης μπας και σου δώσει και σένα κάνα ξεροκόμματο».

Πρόσθεσε ακόμα πως η κυβέρνηση, που σε μια νύχτα χτύπησε τους Χαλυβουργούς με ΜΑΤ και εισαγγελείς, άφηνε για χρόνια ανεξέλεγκτη τη Χρυσή Αυγή και την εγκληματική της δράση και υπογράμμισε πως μόνο ο λαός μπορεί να τσακίσει το ναζιστικό μόρφωμα: «Κανένας τίμιος εργάτης δεν μπορεί να είναι στην ίδια οργάνωση με αυτούς που χτυπάνε τα δικαιώματά του, με αυτούς που υπερασπίζονται τους εκμεταλλευτές του. Κανείς να μην αφήσει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής να αλωνίζουν. Να μην μπορούν να σταθούν πουθενά, σε κανένα σχολείο, σε κανένα χώρο δουλειάς, σε καμία γειτονιά, να μην έχουν τα μούτρα να εμφανιστούν πουθενά. Το εργατικό κίνημα θα τους ξαναγυρίσει στα λαγούμια τους, εκεί που τόσα χρόνια κρυβόντουσαν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίσκεψη σε πρόσφυγες στην Ελευσίνα(16/12/2016)
Στέκι εργαζομένων και ανέργων στην Ελευσίνα(30/12/2014)
Αντιδρούν σε «αξιολόγηση» και «επανέλεγχο» συμβάσεων(1/10/2014)
Θεατρική παράσταση στην Ελευσίνα(22/3/2014)
Κινδυνεύουν Αιμοδοσία και Παιδιατρική Κλινική(16/11/2013)
Συναυλία την Τρίτη στον Ασπρόπυργο(27/9/2013)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org