Σάββατο 16 Νοέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΘΡΙΑΣΙΟ»
Κινδυνεύουν Αιμοδοσία και Παιδιατρική Κλινική

Πλούσια δραστηριότητα από σωματεία και φορείς της περιοχής

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση ασθενών κι επισκεπτών στη συλλογή υπογραφών ενάντια στην υποβάθμιση και συρρίκνωση του Θριάσιου νοσοκομείου, των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ σε Ελευσίνα κι Ασπρόπυργο και του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας, κατά τη χτεσινή κινητοποίηση στην είσοδο του νοσοκομείου «Θριάσιο» από την Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο, σωματεία και φορείς της περιοχής.

Η κινητοποίηση έγινε για να μη διακοπεί η λειτουργία του Τμήματος Αιμοδοσίας (σ.σ. με επιπτώσεις στη λειτουργία του νοσοκομείου αφού θα σταματήσουν οι χειρουργικές επεμβάσεις και θα κινδυνέψει η ζωή νοσηλευομένων ασθενών) και για ενίσχυση της Παιδιατρικής Κλινικής με μόνιμο προσωπικό. Ο διοικητής του νοσοκομείου δήλωσε σε συνάντηση με τα σωματεία ότι γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στο Τμήμα Αιμοδοσίας.

Η χτεσινή παρέμβαση εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα πρωτοβουλιών που αποφάσισαν σε σύσκεψη τα σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας, Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου, Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας, Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «ΜΑΣΙΝΑ», Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας, οι Λαϊκές Επιτροπές Ελευσίνας και Ασπροπύργου. Επίσης, έχουν προγραμματίσει:

  • Τρίτη, 26 Νοέμβρη στις 9 π.μ. συγκέντρωση στον ΕΟΠΥΥ Ελευσίνας.
  • Σάββατο, 30 Νοέμβρη στις 11 π.μ. συγκέντρωση στην πλατεία Λαού και πορεία στους δρόμους της Ελευσίνας.
  • Το πρώτο 15νθήμερο του Δεκέμβρη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και παράδοση των υπογραφών.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ