Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Οχτώβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11663

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Δημήτρης Κουτσούμπας: Χρειάζεται συντονισμός και επεξεργασία κοινής επαναστατικής στρατηγικής

ΣΕΛ.  2  -  3
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κάλεσμα σε Ομοσπονδίες - Εργατικά Κέντρα - Συνδικάτα για προκήρυξη Γενικής Απεργίας στις 23 Οκτώβρη

ΣΕΛ.  11

ΛΑΪΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ Το σάπιο αστικό κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το ναζισμό
  • ΚΚΕ: Ο λαός, το εργατικό - λαϊκό κίνημα πρέπει να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στο ναζισμό και στην εγκληματική του δράση, ενάντια στο σύστημα και τα συμφέροντα που γεννούν και εκτρέφουν τέτοια μορφώματα.
  • Ανακοίνωση της ΚΝΕ προς τους μαθητές για τη Χρυσή Αυγή.
  • Σήμερα η συγκέντρωση - συναυλία σωματείων και άλλων φορέων στον Ασπρόπυργο κόντρα στο φασιστικό μόρφωμα.
  • Σε αγωνιστική δράση οι μαθητές.
  • Αποτελεί καθήκον και αναγκαιότητα, ιδιαίτερα στα σχολεία και τη νεολαία, οι εκπαιδευτικοί, γενικότερα μέσα στην κοινωνία επιστήμονες και καλλιτέχνες, να αποκαλύψουν, να πολεμήσουν και να ορθώσουν τείχος στο δηλητήριο του φασισμού - ναζισμού.

ΣΕΛ.  6  -  8

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κινητοποίηση την Πέμπτη στο υπουργείο Παιδείας

Τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, η οποία στέλνει τους εισαγγελείς στα Πανεπιστήμια, για να τσακίσει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις, καταγγέλλει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), με ανακοίνωσή της.


ΣΕΛ.  15

Τι επιδιώκουν;

Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι επιφυλακτικοί με τις τελευταίες εξελίξεις. Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση γιατί πάνω απ' όλα είναι μαχητικός υπερασπιστής του καπιταλιστικού συστήματος, μπράβος του κεφαλαίου, μηχανισμός καταστολής της εργοδοσίας. Είναι φυσικό τέτοιοι μηχανισμοί να συνδέονται με τον υπόκοσμο και το οργανωμένο έγκλημα. Η ΧΑ και κάθε τέτοιου είδους μηχανισμός διαπλέκεται στενά με το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του, όποια και αν είναι η κυβέρνηση. Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει, άλλωστε, ότι οι θεωρίες των μεμονωμένων περιστατικών, σταγονιδίων κ.λπ. δεν ισχύουν. Το κύριο ερώτημα είναι τι επιδιώκουν από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Οσο και αν οι κινήσεις της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και των αστικών θεσμών πήραν υπόψη τους τη λαϊκή αγανάκτηση και κινητοποίηση ενάντια στη χρυσαυγίτικη δράση, αυτό δεν μπορεί να εξηγήσει από μόνο του τα μέτρα ενάντια στη ΧΑ. Το άμεσο χρονικό διάστημα θα γίνουν πιο φανερές οι επιδιώξεις τους. Δεν έχουν αγαθές προθέσεις. Το ξήλωμα της Χρυσής Αυγής δεν σημαίνει τέλος της βίας ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, και νέες τέτοιου είδους δυνάμεις μπορεί να δημιουργηθούν και η εργοδοτική βία, η βία του αστικού κράτους καλά θα κρατεί σε χώρους δουλειάς, σε λαϊκές κινητοποιήσεις. Οπως και να έχει οι εξελίξεις ήδη αξιοποιούνται, στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, στον εξωραϊσμό της αστικής δικαιοσύνης και των αστικών δυνάμεων καταστολής, στην αναπαραγωγή της «θεωρίας των άκρων» και στην προπαγάνδιση μέτρων και νομοθετικών πρωτοβουλιών που μπορεί αύριο να στραφούν ενάντια στην εργατική - λαϊκή πάλη. Καμιά αυταπάτη ότι από το μαχαίρι του φασίστα, που είναι μπράβος του κεφαλαίου, θα προστατέψει το εργατικό - λαϊκό κίνημα η ασπίδα του ΜΑΤατζή που υπερασπίζει την εργοδοτική βία, ή η αστική δικαιοσύνη που βγάζει παράνομες τις απεργίες. Δεν πρέπει, λοιπόν, να υπάρχει καμία επανάπαυση.ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Σχεδιάζει νέες περικοπές και παραπλανά

ΣΕΛ.  13
Μέρα διεθνούς δράσης της ΠΣΟ η 3η Οκτώβρη

ΣΕΛ.  13
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠ. ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ανοδος των ταξικών δυνάμεων

ΣΕΛ.  19
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΕΙ - ΤΕΙ
Σε ρότα παράδοσης των Ιδρυμάτων στο κεφάλαιο

ΣΕΛ.  15
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επαγρύπνηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Η άμεση εμπλοκή Ελλάδας - Τουρκίας, με απευθείας επαφές των δύο χωρών με εκπροσώπους της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής Κοινότητας, αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη, καθώς αλλάζει το μέχρι σήμερα πλαίσιο των συνομιλιών στο Κυπριακό και προετοιμάζει ένα νέο «σχέδιο Ανάν».


ΣΕΛ.  2
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014
Σμπαράλια τα κονδύλια για λαϊκές ανάγκες

ΣΕΛ.  9


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org