Παρασκευή 13 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
«Παιχνίδια» με τη μονιμοποίησή τους

«Μπαλάκι» στα χέρια της κυβέρνησης έχουν γίνει πάνω από 35.000 υπάλληλοι που εργάζονται στο δημόσιο με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, δεδομένου ότι υπάρχουν διχογνωμίες στα κυβερνητικά επιτελεία όσον αφορά τη μονιμοποίησή τους. Συγκεκριμένα κατά τη συζήτηση στη Βουλή του άρθρου 103 του νέου Συντάγματος, τα κόμματα δέχτηκαν την πρόταση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου να μονιμοποιηθούν οι προαναφερόμενοι υπάλληλοι, καθώς με την ψήφιση της παραγράφου 8 του εν λόγω άρθρου θα απαγορεύεται στο εξής η μονιμοποίηση ή μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου για το έκτακτο προσωπικό του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Κι ενώ όλοι θεωρούσαν το θέμα λήξαν, με δημοσιεύματα στον Τύπο κοινοποιήθηκε η αντίδραση του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης που συνίσταται στην εκτίμηση ότι εφόσον τεθεί σε ισχύ το νέο Σύνταγμα καμία μονιμοποίηση δε θα είναι δυνατή.

Τα δημοσιεύματα αυτά, προκάλεσαν την αντίδραση του Ε. Βενιζέλου ο οποίος με χτεσινή του δήλωση υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα κι ότι ισχύουν όσα αποφασίστηκαν στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Συντάγματος. Εντούτοις διατυπώνεται δημόσια ο ισχυρισμός, πως αν δεν υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση πριν τεθεί σε ισχύ το νέο Σύνταγμα, οι υπάλληλοι αυτοί δεν πρόκειται να μονιμοποιηθούν ή αν μονιμοποιηθούν, η μονιμοποίησή τους θα μπορεί να προσβληθεί στα δικαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ