Παρασκευή 13 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Χωρίς αναδρομικά το οικογενειακό επίδομα!

Με προχτεσινή του γνωμοδότηση στηρίζει τις κυβερνητικές θέσεις στο θέμα

Στήριγμα στην πολιτική της κυβέρνησης είναι η προχτεσινή γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) όσον αφορά την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος και στους δύο συζύγους που εργάζονται στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η γνωμοδότηση αυτή - που έρχεται μετά τη σχετική απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 7 Μάρτη - αναγνωρίζει την υποχρέωση της Πολιτείας να καταβάλει και μάλιστα αναδρομικά το οικογενειακό επίδομα και στους δύο συζύγους - υπαλλήλους που εργάζονται στο Δημόσιο και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Ομως, κατά το ΝΣΚ, η ισχύς της απόφασης του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου αρχίζει από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δηλαδή από τις 7 Μάρτη του 2001. Με άλλα λόγια, οι ενδιαφερόμενοι δε θα μπορούν να διεκδικήσουν την αναδρομική καταβολή του επιδόματος για το χρονικό διάστημα πριν της 7ης του Μάρτη.

Οτι δεν πρόκειται να δοθεί αναδρομικά το επίδομα είχε δηλωθεί την περασμένη βδομάδα και από τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Δρυ σε αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ. Επιπλέον, ο υπουργός διευκρίνισε ότι το επίδομα και τα αναδρομικά δε θα καταβληθούν άμεσα στους δικαιούχους, αλλά από την επόμενη χρονιά, με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό που ήδη εκτελείται.

Πάντως, φλέγον ζήτημα είναι και ο διπλασιασμός του επιδόματος - όπως προτείνουν οι κομμουνιστές συνδικαλιστές - δεδομένου ότι το ποσό που καταβάλλεται σήμερα είναι αρκετά μικρό και δεν μπορεί να στοιχειοθετεί πραγματικό οικογενειακό επίδομα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ