Παρασκευή 13 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Σε επίσχεση εργασίας οι ναυτικοί

Αγωνιστική απάντηση στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης

Απτόητοι απέναντι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, η οποία διέταξε προχτές τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους εργαζόμενους της Διώρυγας της Κορίνθου και κατοίκους της περιοχής που διαμαρτύρονταν για το ξεπούλημά της, οι ναυτικοί της Διώρυγας του Κορίνθου, με απόφαση του σωματείου τους προχώρησαν από χτες το μεσημέρι σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους για ρεπό και άδειες του 2000, καθώς και την εξόφληση μισθού του Μάρτη.

Η διέλευση των πλοίων έχει σταματήσει λόγω της κινητοποίησης, ενώ οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι η επίσχεση εργασίας θα συνεχιστεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Στο μεταξύ, άκαρπη ήταν η συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Σωματείου με τη διεύθυνση της εταιρίας «ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ». Μάλιστα, η τελευταία απάντησε στους εργαζόμενους ότι το ΔΣ της εταιρίας δεν έχει ακόμα εγκρίνει το ανάλογο κονδύλι για να τους δώσει τα λεφτά τη στιγμή που τα χρωστάει από πέρσι!

Να σημειωθεί ότι η Επιθεώρηση Εργασίας επέβαλε πρόστιμο στην εταιρία πριν από ένα μήνα περίπου, για τις καθυστερήσεις των δεδουλευμένων. Την ίδια ώρα, η διεύθυνση της Διώρυγας προσανατολίζεται σε μείωση προσωπικού, ενώ υπάρχει έλλειψη και εντατικοποίηση της εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ναυτικών Διώρυγας Κορίνθου «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ» καταδικάζει την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων και σημειώνει: «Η κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει πως όσο η πολιτική της θα οδηγεί τους εργαζόμενους στην ανεργία, στο χτύπημα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, τόσο η λαϊκή αντίδραση θα φουντώνει. Η τρομοκρατία, η καταστολή, που το σωματείο μας έχει πολλές φορές δεχτεί, δε θα καταφέρουν να σταματήσουν τους δίκαιους αγώνες μας».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει «τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ που έγινε με εντολή της κυβέρνησης, ενάντια στους εργαζόμενους της διώρυγας της Κορίνθου. Η επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους δεν είναι μεμονωμένο γεγονός, είναι συνέχεια της επίθεσης ενάντια στους συνταξιούχους, στους αγρότες κλπ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ