Παρασκευή 13 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΜΑΣΟΥΤΗΣ»
Αντεργατική έξαρση

Σε ένα όργιο αυταρχισμού και αντεργατικών ενεργειών επιδίδεται τελευταία η εταιρία σούπερ μάρκετ «Μασούτης» της Θεσσαλονίκης, με αυθαίρετες μεταθέσεις προσωπικού για να διατηρήσει - υποτίθεται - την «ανταγωνιστικότητα» της επιχείρησης και να αυξήσει παραπέρα τα κέρδη.

Τα δύο τελευταία κατορθώματα αυταρχισμού της επιχείρησης είναι μεταθέσεις εκτός ορίων νομού - από Θεσσαλονίκη στη Χαλκιδική - και μεταθέσεις μωρομάνων σε καταστήματα σε μεγάλη απόσταση από τον τόπο κατοικίας τους. Με τον τρόπο αυτό η εταιρία «Μασούτης» εξαναγκάζει σε παραίτηση εργαζόμενους που τους θεωρεί ανεπιθύμητους, αφήνοντας κενές τις θέσεις που θα δημιουργηθούν από τις παραιτήσεις και εντατικοποιώντας παραπέρα την εργασία του υπόλοιπου προσωπικού.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι η επιχείρηση προσπαθεί να καταλάβει την πρωτιά, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, σε αυταρχική συμπεριφορά και καταπιεστικά μέτρα κατά των εργαζομένων. «Πρέπει όμως να καταλάβει - υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της - ότι «οι εργαζόμενοι δεν είναι οικονομικές μονάδες, αλλά άνθρωποι και επόμενα θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για καλύτερες εργασιακές σχέσεις».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ