Παρασκευή 13 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«MAΚRO CASH & CARRY»
Της αυθαιρεσίας το ανάγνωσμα

Καταγγελία του σωματείου για τη στάση της Επιθεώρησης Εργασίας

Την ώρα που για τους εργοδότες «η βαρβαρότητα του Αγιου Κέρδους έχει προτεραιότητα, το "κράτος για τον άνθρωπο και τον πολίτη" σταυρώνει και ενταφιάζει δικαιώματα, ελευθερίες και ευαισθησίες», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις MAΚRO CASH & CARRY, αναφερόμενο στην παντελή απουσία κρατικού ελέγχου σε ό,τι αφορά το εορταστικό ωράριο απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Το σωματείο καταγγέλλει ότι το κράτος αναθέτει τον καθορισμό έναρξης και λήξης λειτουργίας των καταστημάτων τη Μεγάλη Εβδομάδα σε συνδικαλιστικά όργανα των εργοδοτών και εμπορικούς συλλόγους. Μάλιστα σε επικοινωνία του Σωματείου με τη Νομαρχία Πειραιά και την Επιθεώρηση Εργασίας Νίκαιας εισέπραξαν την απάντηση ότι ο μόνος λόγος παρέμβασής τους για τη συγκεκριμένη περίοδο είναι η περίπτωση υπέρβασης του ανώτατου επιτρεπόμενου καθημερινού χρόνου εργασίας ή παραβίασης του θερινού ωραρίου!!! Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι ασκεί κοινωνική πολιτική, αδιαφορεί για τα δικαιώματα του εργαζόμενου, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργοδότες, ακόμα και αυτές τις ημέρες, να καθορίζουν τα ωράρια εργασίας έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν τους εργάτες και να απομυζήσουν τα μέγιστα της εργατικής τους δύναμης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πολιτικής είναι ότι σήμερα Μ. Παρασκευή, επισημαίνει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του, αν και έχει ανακοινωθεί ωράριο 13.00-20.00 για το κατάστημα της εταιρίας MAΚRO CASH & CARRY στην Κηφισσού, υπάρχουν «συνάδελφοι που θα αρχίσουν βάρδια πολύ νωρίτερα. Επιπλέον οι συνάδελφοί μας στα ταμεία θα τελειώσουν, ως συνήθως, πολύ αργότερα από το προβλεπόμενο». Την ώρα, δηλαδή, που θα γυρνάει ο Επιτάφιος, οι ταμίες θα μετράνε κέρδη της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ