Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Την Τρίτη 12/2, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος

Με αίτημα την άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου καλούν σε πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο την Τρίτη 12/2, στις 6 μ.μ., με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή.

Η απόφαση για το συλλαλητήριο πάρθηκε σε μια ιδιαίτερα μαζική σύσκεψη, που έγινε στις 30/1 στην Αθήνα, με τη συμμετοχή άνω των 100 συνδικαλιστικών οργανώσεων, και συγκεκριμένα 6 Ομοσπονδιών, 102 πρωτοβάθμιων Σωματείων, 5 Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ και 3 Επιτροπών Αγώνα Συμβασιούχων.

«Αυτή η σημαντική πρωτοβουλία αποτελεί βήμα κλιμάκωσης και ώθησης του αγώνα για την ικανοποίηση του παλλαϊκού αιτήματος για μόνιμη και σταθερή δουλειά», τονίζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που καλούν στο συλλαλητήριο. Υπενθυμίζουν τους αγώνες που δόθηκαν για το δικαίωμα στη δουλειά σε μια σειρά από χώρους, από τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ, τους εργαζόμενους με «ελαστικές» μορφές στα νοσοκομεία και τους αναπληρωτές στην Εκπαίδευση.

«Κάθε φορά που ήμασταν στους δρόμους, εισπράτταμε από τους αρμόδιους υπουργούς των εκάστοτε κυβερνήσεων ότι "δεν μπορούν να μετατραπούν οι συμβάσεις σε ΙΔΑΧ, δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι γιατί το απαγορεύει το άρθρο 103 του Συντάγματος"», καταγγέλλουν και καθώς η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή την αναθεώρηση του Συντάγματος, ξεκαθαρίζουν: «Τώρα η κυβέρνηση έχει "και το μαχαίρι και το πεπόνι". Τελειώνουν τα προσχήματα και οι ψευτοδικαιολογίες. Οφείλει να προχωρήσει άμεσα στη συνταγματική κατοχύρωση του πανανθρώπινου δικαιώματος στην εργασία και συνεπώς και στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

«Ο αγώνας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι αγώνας ενάντια σε όλες τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, ενάντια στις απολύσεις, είναι αναγκαίος όρος για μια αξιοπρεπή διαβίωση», τονίζουν και απαιτούν: «Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων! Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους δήμους, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες».

Στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη συμμετοχή στην πρωτοβουλία, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης διοργανώνει σύσκεψη συλλόγων του Δημοσίου, σήμερα, Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο κτίριο της ΕΔΟΘ.

Να ανακληθούν οι απολύσεις στο ΠΑΓΝΗ

Εφτά εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), σε πλυντήρια και τεχνική υπηρεσία, απολύθηκαν μένοντας έξω από τις λίστες των επικουρικών που συντάσσονται από την ΥΠΕ, μεγαλώνοντας τον κατάλογο των απολυμένων εργαζομένων στα νοσοκομεία της Κρήτης. Επιπλέον, το επόμενο διάστημα κινδυνεύουν με απόλυση άλλοι 17 εργαζόμενοι (σε σίτιση και καθαριότητα) που καλύπτουν σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων.

Την ανάκληση των απολύσεων ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, σημειώνοντας πως «διοίκηση και κυβέρνηση αντί να τους προσλάβουν με σύμβαση αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα και την ώρα που τους έχει... ανακηρύξει "δημόσιους υπάλληλους", τους κρατάει ομήρους με ατομικές συμβάσεις με όριο τους 24 μήνες και μετά απόλυση. Αντί να δώσει πλήρες ωράριο για τις πάγιες ανάγκες που καλύπτουν, τους εξαναγκάζει σε 6ωρο, που στην πράξη σημαίνει: Εξόντωση για να βγει η δουλειά στην καθαριότητα και να δουλεύουν απλήρωτοι υπερωριακά (...) Για όλους αυτούς τους εργαζόμενους, ο υπουργός Υγείας, η ΔΥΠΕ και η διοίκηση απορρίπτουν επανειλημμένα το αίτημα για μονιμοποίησή τους, αν και αναμφισβήτητα είναι αναγκαίοι για τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, αλλά κυρίως, έχουν δικαίωμα κι ανάγκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά, όπως όλοι οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα».

«Στην κυβερνητική προπαγάνδα περί δήθεν "αναβάθμισης των δημόσιων μονάδων Υγείας" απαντάμε με τη συνέχιση του αγώνα μας για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα, μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται στις αντίστοιχες συνθήκες», διαμηνύει το Σωματείο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας(10/11/2021)
Συσκέψεις εργαζομένων αύριο σε νοσοκομεία(25/2/2021)
Τα σωματεία προετοιμάζουν την πανυγειονομική απεργία στις 16/6(11/6/2020)
Πανελλαδική απεργία των τραυματιοφορέων(23/1/2020)
Σήμερα το πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο για το δικαίωμα στη δουλειά(12/2/2019)
Τέρμα στην ομηρία του επικουρικού προσωπικού μπορεί να δώσει η μόνιμη δουλειά(19/8/2017)

Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ