Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποιήσεις για τα ΒΑΕ στο Δημόσιο

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αττική για τα ΒΑΕ

Eurokinissi

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αττική για τα ΒΑΕ
Παναττική στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, για τα ΒΑΕ και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, συμμετείχαν το Συνδικάτο ΟΤΑ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, σωματεία από νοσοκομεία της Αττικής, με αιτήματα για την υπεράσπιση του επιδόματος και συνολικά του καθεστώτος των ΒΑΕ, ενάντια στο «τσεκούρωμα» που ετοιμάζει η κυβέρνηση, διεύρυνση των ΒΑΕ με ένταξη ειδικοτήτων, μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Επίσης χτες, στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση μπροστά στην πύλη του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ πραγματοποίησαν φυσικοθεραπευτές των νοσοκομείων της πόλης, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που είχε προκηρυχθεί από τις 11 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας, για τα ΒΑΕ και για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Στο πλευρό τους βρέθηκαν δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στον κλάδο της Υγείας.

Οι φυσικοθεραπευτές στις δημόσιες δομές απαιτούν να ενταχθούν στα ΒΑΕ και να λαμβάνουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, καθώς έχουν αποκλειστεί άδικα, όπως και πολλές άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Οπως υπογραμμίζουν, έρχονται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς και ο κάθε φυσιοθεραπευτής εκτίθεται σε πολλαπλούς μολυσματικούς παράγοντες, καθώς καλείται να κάνει και τον μεταφορέα και τον θεραπευτή.

Το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών στέκεται στο πλευρό τους και απαιτεί μεταξύ άλλων: Αμεση ρύθμιση, με οριστικό τρόπο, για την απρόσκοπτη καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος. Καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο. Καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα, έτσι όπως χορηγείται σήμερα. Επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί. Επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, όπως και στους μόνιμους δικαιούχους. Πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του Δημοσίου με τους απαραίτητους γιατρούς Εργασίας και εθνικούς υπεύθυνους Ασφαλείας. Λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την ασφάλεια των εργαζομένων. Επέκταση της αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο Δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ