Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2019 - αριθ. φύλλου: 13183

ΤΟΠΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Παρεμβάσεις υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με κριτήριο τις ανάγκες του λαού

Πρωτοβουλία για την Υγεία αναλαμβάνει η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου και καλεί σε σύσκεψη σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας


ΣΕΛ.  8   -   10
ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ
Φωτιά και σίδερο για τους λαούς η ενίσχυση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια

Την προσήλωση της κυβέρνησης σε βρώμικες αποστολές, που δεν αμφισβητούν τα άλλα αστικά κόμματα, ανέδειξαν στην Επιτροπή οι βουλευτές του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  4   -   5

Ανοίγουν δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών

  • «Προσαρμογές» στις μνημονιακές δεσμεύσεις για κατακόρυφη μείωση των «κόκκινων» δανείων ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
  • Απογειώνεται η εξαπάτηση περί «προστασίας», την ίδια ώρα που θα εντείνονται οι εκβιασμοί...
  • Την παραπέρα μείωση ακόμα και αυτής της στοιχειώδους προστασίας για τη λαϊκή κατοικία από πλειστηριασμούς ετοιμάζουν κυβέρνηση και «θεσμοί», με το σχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες.
  • Μόνο για το 2019 προβλέπονται πάνω από 40.000 πλειστηριασμοί ακινήτων, που θα φτάσουν αθροιστικά τις 130.000 μέχρι το τέλος του 2021!
  • «Ταχεία εκδίκαση και εκκαθάριση» των στεγαστικών δανείων ύψους 12,9 δισ. ευρώ, που βρίσκονται υπό «προστασία», ζητάει με έκθεσή της η Τράπεζα της Ελλάδας.

ΣΕΛ.  3

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
«Ιστορικοί» κίνδυνοι

Τα περί «ιστορικής μέρας», τα πανηγύρια και οι έπαινοι από τα χείλη των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, που συνόδευσαν την έγκριση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ την Τετάρτη, αποτελούν από μόνα τους ένα πολύ μεγάλο «καμπανάκι» για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Οι δηλώσεις του γγ του ΝΑΤΟ ότι η συμφωνία αποτελεί «κέρδος για το ΝΑΤΟ» και ότι θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, όσο και οι νέες προειδοποιήσεις προς τη Ρωσία, ότι «δεν έχει το δικαίωμα να προσπαθήσει να αρνηθεί σε μια χώρα την ένταξή της στο ΝΑΤΟ», επιβεβαιώνουν τον μοναδικό λόγο, για τον οποίο δρομολογήθηκε και «έτρεξε» η υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, από τους σημαιοφόρους των σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, δηλαδή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτή δεν είναι άλλη από την ενίσχυση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, τα σχέδια «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» που σηματοδοτούν ταυτόχρονα κλιμάκωση των ανταγωνισμών με τη Ρωσία και την Κίνα, πάνω στους δρόμους του αερίου, του πετρελαίου, του εμπορίου.

Η ισχυροποίηση του ιμπεριαλιστικού οργανισμού όχι μόνο δεν σηματοδοτεί «ενίσχυση της ασφάλειας», όπως προκλητικά παπαγαλίζουν ξανά από χτες τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά σημαίνει νέους μεγάλους κινδύνους για τους λαούς όλης της περιοχής, που γίνονται κυριολεκτικά στόχος των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Το επιβεβαιώνουν η ίδια η επιθετική στρατηγική της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, τα σχέδια για τα «τρία τριαντάρια» και για «στρατιωτική κινητικότητα» για τη μετακίνηση στρατιωτικών δυνάμεων στην κατεύθυνση περικύκλωσης της Ρωσίας. Οι πρόσφατες αποφάσεις για τα πυρηνικά μεσαίου βεληνεκούς, με την κυβέρνηση μάλιστα να αναλαμβάνει και εδώ ρόλους στο πλαίσιο της πυρηνικής στρατηγικής της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας. Οι δεκάδες ασκήσεις - πρόβες πολέμου με τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και βέβαια το σπάρσιμο όλης της περιοχής με βάσεις εφόρμησης των ιμπεριαλιστών, όπου και πάλι η κυβέρνηση πρωταγωνιστεί, δίνοντας κυριολεκτικά «γη και νερό» σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Βήματα στα ΝΑΤΟικά σχέδια, όπως αποτυπώνονται εξάλλου και σε αυτήν τη συμφωνία, όσο και στα ευρωατλαντικά που «παίρνουν σειρά», από τις «διευθετήσεις» με την Αλβανία έως τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, σημαίνουν νέα παιχνίδια με τη φωτιά, παραπέρα φούντωμα των εθνικισμών και των αλυτρωτισμών, ρίχνουν στο τραπέζι σχέδια για αλλαγές συνόρων.

Παράλληλα, η διαδικασία για την επικύρωση του πρωτοκόλλου ξεγυμνώνει, για μια ακόμα φορά, και όλες τις πλαστές διαχωριστικές γραμμές που αξιοποιούν τα αστικά κόμματα στις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις και για τον εγκλωβισμό του λαού στους στόχους του κεφαλαίου.

Η πλειοδοσία των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων κατά τη διάρκεια της χτεσινής συζήτησης στην επιτροπή της Βουλής σε ό,τι αφορά τη στήριξη του «ευρωατλαντικού προσανατολισμού» της χώρας, οι διαγκωνισμοί με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι ΝΑΤΟικότερος των ΝΑΤΟικών, ποιος είναι ο «διαχρονικός» και ποιος ο «όψιμος» υπέρμαχος των σχεδίων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ, είναι παραπάνω από αποκαλυπτικά.

Δείχνουν αυτό που προσπαθούν να κρύψουν από την πρώτη μέρα, πίσω από τις φωνές και τον «αχό» της ονοματολογίας: «Κοσμοπολίτες» και εθνικιστές είναι ζυγισμένοι και στοιχισμένοι στον στόχο της «αναβάθμισης» της αστικής τάξης στην περιοχή, στόχος που σημαίνει ακόμα βαθύτερη εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.

Απέναντι στα σχέδια των κεφαλαίου - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ που υπηρετούν με ζήλο κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, απέναντι στην επικίνδυνη εμπλοκή και την ισχυροποίηση της δολοφονικής συμμαχίας στα Βαλκάνια χρειάζεται να βρεθεί ο λαός μας, δυναμώνοντας την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη με τους γειτονικούς λαούς ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.


INTIME NEWS

Eurokinissi

ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Κλιμακώνουν τις αγωνιστικές δράσεις με κέντρο τα μπλόκα

Κάλεσμα στους αγροτοκτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, αλλά και σε σωματεία και φορείς, να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση στα Τέμπη απευθύνει το Μπλόκο της Νίκαιας. Με προσχήματα απαντά η κυβέρνηση στα δίκαια αιτήματά τους.


ΣΕΛ.  16


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
Στην ίδια ρότα με τους προηγούμενους για τις γερμανικές οφειλές

Αρθρο του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, σε ημερήσια εφημερίδα


ΣΕΛ.  7
ΣΥΝΑΚΡΟΑΣΕΙΣ
ΟΤΕ και αρμόδιες αρχές να δώσουν τώρα απαντήσεις

ΣΕΛ.  3
ΣΑΜΟΣ
Μαζική συμμετοχή στην απεργία για Προσφυγικό και Υγεία

ΣΕΛ.  20   -   21
ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ
Ευθύνη του κράτους η δωρεάν εμβολιαστική κάλυψη

ΣΕΛ.  15


Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org