Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Συγκέντρωση για τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία

Μαχητική συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Νάουσας και πορεία στους δρόμους της πόλης, ενάντια στην υποβάθμιση και το κλείσιμο του Νοσοκομείου και του ΙΚΑ, πραγματοποιήθηκε χτες με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Νάουσας.

Με την κινητοποίησή τους ανέδειξαν τα οξυμένα προβλήματα, με τη συρρίκνωση των κλινικών από 8 σε 5, τη δραματική έλλειψη γιατρών, όπως π.χ. στην Παθολογική Κλινική, που λειτουργούσε με έναν γιατρό και αναγκαστικά έμενε κλειστή ανά διαστήματα, ενώ μόλις πρόσφατα προσλήφθηκε ένας ακόμη επικουρικός.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Σάκης Τσίτσης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, και η Ελένη Μπακιρλή, στέλεχος του ΠΑΜΕ, εκλεγμένη στο ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ. Παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν: Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να λειτουργήσει το νοσοκομείο με τις 8 βασικές κλινικές. Να υπάρχουν όλες οι ειδικότητες των γιατρών στο ΙΚΑ, οι βασικές σε πρωινή και απογευματινή βάρδια. Πλήρη λειτουργία του ακτινολογικού και μικροβιολογικού εργαστηρίου. Να στελεχωθούν τα περιφερειακά ιατρεία, να υπάρχει καθημερινά γιατρός σε όλα τα χωριά. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη - σταθερή σχέση εργασίας, με τον αντίστοιχο εξοπλισμό. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την απόφασή της για οριστικό κλείσιμο των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ.

Εξακολουθούν να πέφτουν σοβάδες στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Στο μεταξύ, νέο περιστατικό με πτώση σοβάδων δίπλα σε ασθενή στο Νοσοκομείο του Κιλκίς σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες, και συγκεκριμένα σε τμήμα της Α' πτέρυγας, που έχει κατασκευαστεί το 1937.

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο, οι φθορές στο κτίριο είναι εμφανείς και η πτώση σοβάδων καθημερινό φαινόμενο σε πολλούς θαλάμους. Στην ίδια πτέρυγα έπεσε μεγάλο κομμάτι σοβά σε θάλαμο ασθενών και σε διάδρομο διπλανής κλινικής. Εκτός από τους θαλάμους του 1ου ορόφου, παρατηρήθηκε πτώση σοβάδων και στα μπαλκόνια του ισογείου. Ιδια φαινόμενα, μικρότερης κλίμακας, παρατηρούνται και στη Β' πτέρυγα.

«Παρότι υπάρχει μελέτη στατικής επάρκειας του κτιρίου των διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου από τις 4/11/2016, από την οποία συμπεραίνεται ότι το κτίριο εγκυμονεί κινδύνους και προτείνονται άμεσα μέτρα αποκατάστασης του προβλήματος, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση», αναφέρει το Σωματείο.

Επιπλέον, καταγγέλλεται ότι το Νοσοκομείο Κιλκίς για το σύνολο των κτιριακών του εγκαταστάσεων δεν διαθέτει πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας, το οποίο έχει λήξει εδώ και χρόνια. Οι ανελκυστήρες ατόμων δεν διαθέτουν πιστοποίηση, στην ηλεκτρική εγκατάσταση μεγάλα τμήματα δεν καλύπτονται από αντι-ηλεκτροπληξιακούς διακόπτες και δεν υπάρχει γιατρός Εργασίας. Η υπέργεια δεξαμενή υγρού οξυγόνου της κεντρικής παροχής του νοσοκομείου και διάφορες φιάλες ιατρικών αερίων βρίσκονται εκτεθειμένες στα καιρικά φαινόμενα, αλλά και σε άλλους κίνδυνους (φωτιά, πρόσκρουση οχήματος, δολιοφθορά), και απέχουν μόλις δύο μέτρα από το κτίριο των ΤΕΠ.

  • Θυμίζουμε ότι ανάλογο περιστατικό με πτώση σοβάδων, με τον τραυματισμό μάλιστα εργαζόμενης, είχε σημειωθεί και στις 8 Οκτώβρη 2018. Για την κατάσταση στο νοσοκομείο, το ΚΚΕ έχει καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή από τον Ιούλη του 2018.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ράβε - ξήλωνε» από την κυβέρνηση αντί για ουσιαστική ενίσχυση (2024-02-14 00:00:00.0)
Σκηνοθετημένη παράσταση και εμπαιγμός (2020-11-17 00:00:00.0)
Νέα κατάρρευση σοβά (2019-06-19 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για την Υγεία (2019-02-02 00:00:00.0)
Ο πρόσφατος τραυματισμός εργαζόμενης αναδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα (2018-10-12 00:00:00.0)
Στον Πειραιά για ...περατζάδα και ...άλλα λόγια (2004-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ