Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
EUROBANK
Απόσχιση τμήματος και πίεση για «εθελούσιες» αποχωρήσεις

Σε μια ακόμα προωθούμενη απόσχιση τμήματος στον κλάδο, αυτήν τη φορά στην τράπεζα Eurobank, που θα χειροτερεύσει τη θέση των εργαζομένων, οι οποίοι καλούνται να υπογράψουν «εθελούσια» αποχώρηση, αναφέρεται ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής.

«Η απόσχιση της υπηρεσίας ακινήτων», υπογραμμίζει το Σωματείο, «αποτελεί τη συνέχεια της επίθεσης που ξεκίνησε με τους συναδέλφους στην καταμέτρηση. (...) Την ίδια μέθοδο ακολουθούν και άλλες τράπεζες (...) Για τους τραπεζίτες η μείωση του προσωπικού για την αύξηση των κερδών τους αποτελεί βασικό στόχο. Στόχος που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το ΤΧΣ και υλοποιούν όλες οι τράπεζες ανεξαιρέτως.

Με την απειλή της συνεχούς μετακίνησης ή ακόμη περισσότερο της απόλυσης στο προσεχές μέλλον, η διοίκηση της Eurobank καλεί τους εργαζόμενους στην υπηρεσία ακινήτων να αποδεχθούν "εθελούσια" αποχώρηση, υπογράφοντας μάλιστα έγγραφο όπου αναγράφεται ρητά ότι οι ίδιοι το ζήτησαν. Αυτό αποτελεί μεγάλη προσβολή για τους εργαζόμενους, ειδικά από τη στιγμή που πολλές φορές τα στελέχη που μας προτείνουν να αποχωρήσουμε "εθελοντικά" επανέρχονται 3 και 4 φορές, κλιμακώνοντας σε κάθε μία από αυτές την πίεση.

Με τη νέα σύμβαση που θα υπογράψουν στη νέα εταιρεία, οι συνάδελφοι καλούνται να αποδεχτούν άμεσα ότι:

  • Η σύμβαση προβλέπει τη μη καταγγελία της μόνο για το χρονικό διάστημα 12 μηνών, αφήνοντας εντελώς αβέβαιο το τι θα συμβεί μετά.
  • Η νέα εταιρεία έχει το δικαίωμα να μετακινήσει τους συναδέλφους οπουδήποτε εντός Ελλάδας, ακόμη και εκτός Ελλάδας, στο πλαίσιο πάντα της νομοθεσίας.
  • Οι ώρες εργασίας αυξάνονται από 37 σε 40 εβδομαδιαίως.
  • Η νέα εταιρεία έχει το δικαίωμα να δανείσει τον εργαζόμενο σε οποιαδήποτε εταιρεία είναι θυγατρική της ή απλώς μετέχει σε αυτήν, τώρα ή στο μέλλον».

Το κλαδικό Σωματείο σημειώνει ότι οι ευθύνες«των πλειοψηφιών σε ΟΤΟΕ και επιχειρησιακά σωματεία που δρουν στη Eurobank είναι τεράστιες. Αυτήν τη στιγμή χρειάζεται κλαδικός αγώνας για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Προειδοποιούμε ότι η εξέλιξη στην υπηρεσία των ακινήτων δείχνει το δρόμο και για άλλες υπηρεσίες της τράπεζας, όπως τη διαχείριση δανείων».

Απευθυνόμενο στους εργαζόμενους της Eurobank, το Σωματείο τους καλεί να οργανώσουν τον αγώνα τους για να βάλουν φρένο στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας, απαιτώντας: Να μην υλοποιηθεί κανένα σχέδιο απόσχισης κλάδου και μεταφοράς προσωπικού που εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στη διαχείριση των ακινήτων σε άλλη εταιρεία, υφιστάμενη ή νέα. Να διασφαλιστούν οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στον όμιλο της Eurobank. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Τέλος, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου, την Τετάρτη 20/2 στις 5.30 μ.μ. στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5, πίσω από τη Μητρόπολη).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ