Σάββατο 1 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΧΑΣΜΑ

ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ: «Το ΙΚΑ ανακάλυψε ότι του έλειπαν 21 με 22 εκατ. ευρώ για να πληρώσει τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ. Το αποτέλεσμα ήταν να πληρώσει μέχρι εκεί που έφταναν τα λεφτά του και να γίνει το απόλυτο μπάχαλο, άλλοι πληρώθηκαν λιγότερα, άλλοι καθόλου και κάποιοι είδαν καινούργιες μειώσεις χωρίς να ανήκουν στους διπλοσυνταξιούχους» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ: «Η οικονομική κρίση πλήττει τις θερινές διακοπές των Ευρωπαίων σχεδόν οι μισοί εκ των οποίων δηλώνουν ότι δεν θα φύγουν φέτος το καλοκαίρι (...) Η μεγαλύτερη πτώση αφορά τις χώρες του νότου που έχουν και τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΨΑΞΕ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ: «Παρά τη μεγάλη, πάνω από τις προβλέψεις του μνημονίου, μείωση μισθών και κόστους εργασίας, οι τιμές συνολικά παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα (...) Εξαντλήθηκε η φοροδοτική ικανότητα των μισθωτών, αλλά η φοροδιαφυγή δεν έχει περιοριστεί (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: «Ο επιχειρηματικός τομέας πρέπει να εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή του, χωρίς να περιμένει πολλά πολλά από το τραπεζικό σύστημα. Πρέπει να βρει νέους μετόχους, κυρίως από το εξωτερικό. Εύκολα λέγεται, πολύ δυσκολότερα γίνεται. Κάποιοι πρέπει να αλλάξουν μυαλά κι αυτοί δεν θα είναι οι μισθωτοί» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΜΙΣΗ ΖΩΗ: «Οτι η ανεργία του Μαΐου παρέμεινε στο 6,9% οφείλεται εν πολλοίς στην γκρίζα ζώνη των mini jobs όπου απασχολείται το ένα πέμπτο του εργατικού δυναμικού κάπου 7,4 εκατομμύρια άνθρωποι. Πρόκειται για εποχικές δουλειές με καθεστώς μερικής απασχόλησης και μισθό έως 450 ευρώ (...) Χωρίς ασφαλιστικές εισφορές. Το σύστημα αυτό βολεύει όλους τους εργοδότες, παγιδεύει όμως εκατομμύρια ανθρώπους σε ένα εργασιακό καθεστώς χωρίς δικαιώματα και κυρίως χωρίς προοπτική επαγγελματικής και κοινωνικής εξέλιξης» (η αναφορά στη Γερμανία / στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΓΑΛΑ: «Πάνω από 27.000 κτηνοτρόφοι κινδυνεύουν με "κουρέματα" στις επιδοτήσεις (...) Αιτία οι απεικονίσεις με ορθοφωτοχάρτες οι οποίες δείχνουν μέσω δορυφόρου τι είδους χωράφια είναι από κάτω (...) Υπάρχει περιοχή στα Γρεβενά που ενώ από τα δορυφορικά δεδομένα απορρίπτεται ως μη επιλέξιμη για βοσκοτόπι, η πραγματική εικόνα από κοντά είναι τελείως διαφορετική (...) Με το δύσκολο σενάριο είναι αντιμέτωποι κτηνοτρόφοι των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Εβρου, Ιωαννίνων, Λάρισας, Λέσβου, Ξάνθης, Ροδόπης, Σερρών, Φθιώτιδας κ.ά.» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org