Σάββατο 1 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φρένο στην εξοντωτική πολιτική

Η γάγγραινα της ανεργίας μπαίνει με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε όλο και περισσότερα εργατικά - λαϊκά σπίτια. Φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση τα παράγωγά της. Ανατριχιαστική η υπόθεση του άνεργου, εδώ και τρία χρόνια, μεταλλεργάτη, που η ΕΥΔΑΠ επιχείρησε να βγάλει στο σφυρί το σπίτι του για οφειλή 831 ευρώ! Σοκαριστική η καθημερινότητα εκατοντάδων οικογενειών στο Περιστέρι, στο Αιγάλεω, στο Καματερό που όχι μόνο δεν μπορούν να πληρώσουν τα χαράτσια και την εφορία, αλλά πια δεν έχουν ρεύμα, δεν έχουν φαΐ να μαγειρέψουν.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκούν οι κυβερνητικοί υπάλληλοι του κεφαλαίου. Αυτοί παίρνουν μέτρα για τη θωράκιση της κερδοφορίας των ξενοδόχων, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, μέτρα για να βγουν τα αφεντικά τους από την κρίση, πατώντας πάνω στα «πτώματα» που προκαλεί η πολιτική τους. Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας παρά τα όσα προπαγανδίζουν, ειδικά το τελευταίο διάστημα. Κοροϊδεύουν προκλητικά το 1,5 εκατομμύριο άνεργους με προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, της φτηνής και ανασφάλιστης εργασίας για τρεις, τέσσερις και πέντε μήνες και μετά πάλι «στα αζήτητα»...

Η ανεργία είναι εδώ και γιγαντώνεται. Απάντηση στο πρόβλημα μπορεί να δώσει μόνο η αγωνιστική ταξική ενότητα και δράση εργαζομένων και ανέργων. Απάντηση στο πρόβλημα μπορούν να δώσουν μόνοι οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι, σαν μια γροθιά, στρατευμένοι στην οργανωμένη πάλη για άμεσα μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους. Σε ρότα ρήξης με τα μονοπώλια, για ανάπτυξη που θα υπηρετεί τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ