Σάββατο 1 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... σε απλά ελληνικά

Προσπαθώντας να εκλαϊκεύσουμε τις σοφίες του γραμματέα Τύπου της ΟΤΟΕ, μας λέει ότι οι μειώσεις μισθών κατά 6%, που προβλέπει η Κλαδική Σύμβαση Εργασίας και έρχονται να προστεθούν στις μειώσεις που έγιναν μέσω των επιχειρησιακών (περίπου κατά 10%), δεν είναι μόνο υπέρ των τραπεζιτών, είναι και υπέρ των εργαζομένων!

Οτι η διεύρυνση του ωραρίου στις κεντρικές υπηρεσίες, που ανοίγουν το δρόμο για διευθέτηση του χρόνου εργασίας και είναι συνέχεια προηγούμενων συμφωνιών για απογευματινά ωράρια λειτουργίας και λειτουργία το Σάββατο, δεν είναι μόνο υπέρ των τραπεζιτών αλλά και υπέρ των εργαζομένων!

Οτι τα δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν δοθεί στις τράπεζες είτε στο όνομα της ενίσχυσης, είτε στο όνομα της ανακεφαλαιοποίησης και τα οποία προέρχονται από τις τσέπες του λαού, δεν είναι μόνο υπέρ των τραπεζιτών, είναι και υπέρ των εργαζομένων!

Οτι οι μειώσεις προσωπικού - με τη μία ή την άλλη μορφή - που έρχονται ως αποτέλεσμα των συγχωνεύσεων και εξαγορών, δεν είναι μόνο υπέρ των τραπεζιτών, είναι και υπέρ των εργαζομένων!

Και ακριβώς σε αυτή τη λογική έρχεται στο τέλος και καλεί να επωμιστούν οι εργαζόμενοι τα βάρη των κεφαλαιοκρατών, τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης που αυτοί προκάλεσαν και όχι οι εργαζόμενοι.

Αυτός είναι ο ρόλος της εργατικής αριστοκρατίας. Να καλλιεργεί την υποταγή και την ήττα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ